Døgnrapporten i Samsø: fredag den 13. august

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 i Retten i Randers en 27-årig mand, der sigtes for voldtægt af en 31-årig kvinde på en adresse i Randers den 21. juli 2020. Den 27-årige mand blev 27. juli 2021 varetægtsfængslet in absentia, da politiet formodede, at han var rejst til Grønland. Han blev tidligere på ugen anholdt i Grønland. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling frem til, der bliver afsagt dom i sagen. Hovedforhandling er berammet til den 25. august ved Retten i Randers.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers en 51-årig mand fra Albanien, der har vedtaget et bødeforlæg for ulovligt opholdt og ulovligt arbejde i Danmark. Den 51-årige mand blev anholdt tirsdag formiddag på baggrund af en anmeldelse fra Arbejdstilsynet, det havde mødt manden i forbindelse med kontrol af en byggeplads i Randers SØ, hvor han arbejdede som murerarbejdsmand.

Da manden fremviste et albansk pas, og ikke kunne oplyse hvilket firma han arbejdede for, mistænkte Arbejdstilsynet, at manden arbejdede ulovligt i landet. Han har siden anholdelsen tirsdag været tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag blev forelagt for Udlændingestyrelsen.

Udlændingestyrelsen har nu truffet afgørelse om, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud på to år. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling frem til udvisningen kan effektueres.

**

 

Seks unge mænd sigtet for at sætte ild til elefantskulptur

Torsdag kl. 23.51 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild ved Øster Bjerregrav aktivitetspark på Blishønevej i Randers NV. En borger havde hørt et brag og kørte hen til aktivitetsparken, hvor han kunne se, at der var ild på stedet. Han kunne også se tre scootere, der kørte fra stedet via stiforbindelserne. Han fulgte efter scooterne i sin bil, indtil de standsede ved tankstationen i Øster Bjerregrav, hvorfra han ringede til politiet, der kort efter ankom til stedet.

Betjentene tog kontakt til de fire unge mænd i alderen 15-17 år, der befandt sig på tankstationen. De erkendte alle, at de havde været seks personer på stedet, da en fra gruppen havde sat ild til en elefantskulptur på legepladsen. De fire unge mænd blev alle sigtet for forsætlig brandstiftelse og deres forældre blev kontaktet og orienteret om sagen.

Betjentene fik navnene på de to personer fra gruppen, som ikke var til stede på tankstationen. De nåede dog selv i mellemtiden at tage kontakt til politiet, da de ønskede at afgive forklaring til politiet. De to unge mænd på 17 og 19 år erkendte, at de også havde været til stede, da der var blevet sat ild til skulpturen. De blev derfor også sigtet for forsætlig brandstiftelse.

Brandvæsnet havde fået slukket ilden, men elefantskulpturen var helt nedbrændt. Ilden havde dog ikke nået at sprede sig til den nærliggende bålhytte, og der var umiddelbart heller ikke andre genstande, der havde taget skade som følge af branden.

**

 

Udenlandske studerende snydt af falsk udlejer

Torsdag aften henvendte en kvinde og hendes datter sig i ekspeditionen på politigården i Aarhus for at anmelde en sag, hvor datteren tilsyneladende var blevet snydt af en falsk udlejer. Kvinderne, der var fra Slovakiet fortalte, at datteren og hendes veninde havde fået studieplads i Aarhus og i den anledning havde forsøgt at finde en lejlighed.

Datteren havde via Facebook fundet en lejelejlighed i M.P. Bruunsgade og de var blevet sat i kontakt med ham, der angiveligt stod som udlejer. De skrev frem og tilbage via Whatsapp og de indgik en lejekontakt, hvori det fremgik, at kvinderne skulle overføre et depositum i to omgange, hvilket de gjorde.

Da kvinderne ankom til Aarhus torsdag, var det ikke længere muligt for dem at få kontakt til udlejeren, og de kunne konstatere, at de var blevet snydt. Politiet efterforsker nu sagen nærmere med henblik på at finde frem til den falske udlejer.

 

Pas på falske udlejere

Studiestarten venter lige om hjørnet, og mange unge er fortsat på jagt efter en studiebolig. Desværre er svindlere parate til at udnytte denne situation til at franarre de unge mennesker penge i jagten på en ny lejebolig.

Vil man undgå at havne i svindlernes klør, så er det en god idé at følge politiets råd:

 • Undersøg, hvem der ejer boligen. Hvis du skal leje gennem en privat, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk.
 • Betal ikke penge for en bolig, du ikke har set. Det gælder både depositum, forudbetalt leje og husleje. Det er altid en god idé at se boligen, inden du underskriver lejekontrakten og overfører penge til udlejer.
 • Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål.

Få flere gode råd på politi.dk/ferielejebolig

**

Vanvidsbilist fik beslaglagt sin leasede bil

Torsdag kl. 18.55 blitzede en af Østjyllands Politis fotovogne en vanvidsbilist, der på Holmstrupgårdvej i Brabrand blev målt til at køre 127 km/t på en strækning, hvor man må køre 60 km/t.

Medarbejderen i fotovognen kontaktede straks politiets vagtcentral, der sendte en patrulje til stedet for at få fanget vanvidsbilisten. Kl. 19.01 blev bilens standset på Edwin Rahrs Vej, og den 19-årige mand, der sad bag rattet erkendte, at han nok havde kørt lidt for stærkt.

Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt mere end 100% over det tilladte, og bilen, der i øvrigt var en leasingbil, blev beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation.

**

Havde narko i lommerne og forsøgte at stikke af

Torsdag kl. 22.54 standsede en patrulje en bil på Kløvermarksvej i Aarhus N i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene tog kontakt til den 18-årige mand, der sad bag rattet, og den 17-årige kvinde, der sad som passager. De blev begge indledningsvis sigtet for besiddelse af narkotika og blev gjort bekendt med, at politiet ønskede at visitere dem.

Under visitationen blev den 18-årige mand fundet i besiddelse af flere salgsposer med små klumper skunk og hash, og han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Umiddelbart efter visitationen løb den 18-årige mand pludselig fra stedet, og betjentene satte efter til fods, mens de tilkaldte assistance fra en hundepatrulje.

En politihund fandt kort efter manden siddende et par hundrede meter væk i en privat baghave, hvor han forsøgte at gemme sig for politiet. Han blev ført tilbage til bilen, hvor han også blev sigtet for at være flygtet som anholdt.

**

Færdselsbetjente på Samsø – 9 sigtelser

Østjyllands Politi har i knap en uge haft færdselsbetjente på Samsø, og indtil videre er det blevet til ni sigtelser i betjentenes bøde-app.

Søndag blev en 19-årig mand standset, da han kørte rundt i Onsbjerg, og da han ikke har taget kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret. Det viste sig, at det var tredje gang i år, at han taget i at køre uden kørekort, så derfor blev hans nyerhvervede bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mandag blev en 53-årig mandlig bilist standset i en rutinekontrol, og da betjenten fik mistanke til, at han var påvirket af alkohol, fik han ham til at blæse i et alkometer. Det viste en promille over det tilladte, og den 53-årige blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel, og der blev foretaget en kontrollerende blodprøve.

I alt er der skrevet følgende sager:

 • 1 stk. kørsel uden førerret - med konfiskation af bil
 • 1 stk. spirituskørsel
 • 2 stk. brug af mobiltelefon
 • 1 stk. manglende sikkerhedssele
 • 2 stk. hastighed klip/byzone (Onsbjerg)
 • 1 stk. hastighed klip/landevej (Havvejen m. 111 km/t.)
 • 1 stk. inddraget afmeldte nummerplade

**

Skabte uro på Klostertorvet

Torsdag kl. 20.42 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en vagt, der tilbageholdt en mand, der havde skabt uro på Klostertorvet i Aarhus. Da betjentene ankom til stedet forklarede vagterne, at manden havde været provokerende og grov både over for vagterne og over for andre personer på stedet. Den 31-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.40 skete der et færdselsuheld på krydset Vejlby Centervej i Risskov. En 20-årig mandlig bilist skulle køre ud fra en tankstation og kørte frem for ubetinget vigepligt ud på Vejlby Centervej, hvor han kørte sammen med en anden bil, der blev ført af en 34-årig mand. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen personskade.

Torsdag kl. 08.37 skete der et færdselsuheld i krydset Vejlby Ringvej/Risvang Allé i Aarhus N. En 66-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vejlby Ringvej mod syd og skulle svinge til venstre ad Risvang Allé, da hun påkørte en 58-årig mandlig cyklist, der var på vej lige over i krydset. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 66-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 17.33 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Storegade i Randers SØ.

Torsdag kl. 18.08 skete der et færdselsuheld på Mejlbyvej i Egå. En 11-årig dreng kom cyklende ud fra parkeringspladsen ved Egå Gymnasium og krydsede Melbyvej uden at standse for en bil, ført af en 43-årig kvinde, der kom kørende ad Mejlbyvej mod nord. Bilisten forsøgte at bremse, men kunne ikke undgå at ramme cyklisten. Drengen blev kørt til behandling på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 20.50 blev en 56-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på De Lichtenbergs Vej i Grenaa.

Torsdag kl. 21.30 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Langengevej i Risskov.

Natten til fredag kl. 03.17 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SØ.

Natten til fredag kl. 03.57 blev en 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Tværmarksvej i Risskov.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Vestvej Randers NV begået torsdag den 12/8 mellem kl. 02.00 og kl. 07.00
 • På Bosminde i Randers SØ begået mellem tirsdag den 10/8 kl. 13.00 og torsdag den 12/8 kl. 10.26
 • I Salamanderparken i Viby J begået mellem lørdag den 3/7 kl. 18.00 og søndag den 8/8 kl. 15.00
 • På Flinthøjen i Hinnerup begået mellem mandag den 9/8 og torsdag den 12/8 kl. 15.45
 • På Anemonevej i Glesborg begået mellem onsdag den 11/8 kl. 14.00 og torsdag den 12/8 kl. 16.23
 • På Ridder Munks Vej i Thorsø begået lørdag den 7/8 kl. 01.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi