Døgnrapporten i Samsø: mandag den 16. august

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Gik rundt med knive i byen – idømt fængsel dagen efter

Østjyllands Politi er ekstra til stede under Randers Festuge, og under en patrulje i Storegade lørdag kl. 21.10, traf et par betjente en 31-årig mand, som virkede påvirket af euforiserende stoffer. 

Betjentene visiterede ham derfor, og i hans taske fandt de en foldekniv, en urtekniv og en hobbykniv. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven, og da han flere gange tidligere er dømt for bl.a. overtrædelse af våben- og knivloven, blev han søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. 

Her erkendte han besiddelsen af knivene og blev idømt en straksdom på tre måneders ubetinget fængsel. 

Retten besluttede, at den 31-årige skal sidde varetægtsfængslet, indtil han kan begynde afsoningen. Den beslutning kærede den 31-årige til Landsretten. 

**

 

Mistænkt for vold og biltyveri i Hornslet

Østjyllands Politi rykkede søndag 10.21 ud til en adresse i Hornslet, efter en anmeldelse om, at en kvinde på adressen var blevet udsat for vold af sin ekskæreste, som efterfølgende var gået fra stedet. Kvinden var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.  

En patrulje kørte til stedet, og mens de var på adressen, kom der en anmeldelse om et biltyveri i Hornslet ind. En 42-årig mand forklarede, at han havde parkeret bilen ud for Djurslands Bank, da han skulle hæve nogle penge. Da han kun skulle være kortvarigt væk fra bilen, efterlod han sin bilnøgle i bilen. 

Mens han var ved at hæve penge, kunne han pludselig høre bilen sætte i gang, og han nåede lige at se en fremmed mand køre væk i den. 

Østjyllands Politi formoder, at gerningsmanden til biltyveriet er den samme, som den mand, der er mistænkt for vold mod ekskæresten. 

Bilen blev senere på dagen fundet på Sortevej i Hornslet. 

Østjyllands Politi leder fortsat efter den mistænkte.   

**

 

Flere sigtet for besiddelse af stoffer ved fodboldkamp

I forbindelse med søndagens Superliga-kamp mellem AGF og FCK blev seks fans sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Under fanwalken inden kampen gik en 21-årig mand og røg en joint, og da en betjent tog kontakt til ham, forsøgte han at stikke af. Han blev dog hurtigt indhentet og efterfølgende sigtet. 

Ved indgangen til stadion i Aarhus fandt vagter under visitationen af en 36-årig mand en mindre mængde kokain og hash. Vagterne kontaktede politiet, der sigtede den 36-årige for besiddelse af euforiserende stoffer og beslaglagde stofferne. 

To mænd på 23 og 24 år blev i køen til stadion visiteret og blev begge fundet i besiddelse af en mindre mængde hash. De blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Samme sigtelse fik en 19-årig mand, som havde hash på sig inde på stadion, ligesom en 46-årig mand blev sigtet, da han gik rundt med joint uden for stadion efter kampen. 

**

 

Blev anholdt på værested og truede betjente

Personalet på et værested på Thomas Koppels Gade i Aarhus C kontaktede søndag kl. 12.43 politiet, da en 56-årig mand opførte sig voldsomt og truende på stedet. 

En patrulje kørte til stedet, og da betjentene kom frem, traf de den 56-årige, der virkede meget aggressiv. Da han blev anholdt, gjorde han kraftigt modstand og råbte forskellige ukvemsord og trusler efter betjentene. 

Han blev sigtet for trusler mod polititjenestemand og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Færdselskontrol på Samsø – få sigtelser

Færdselsbetjente fra Østjyllands Politi har de seneste dage været på Samsø for at foretage kontroller. Der blev i løbet af indsatsen skrevet ganske få sager, og langt de fleste på øen kørte efter reglerne. 

Efter fire dages indsats lød opsamlingen søndag på 13 sigtelser. 

De fordelte sig på følgende vis: 

6 manglende sikkerhedsseler
2 håndholdt mobil
1 overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
1 hastighed landevej
1 kørsel uden førerret
2 cykler uden lys

**

 

Færdsel

Søndag kl. 16.27 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 24-årig mandlig bilist ramte op bag i en bil ført af en 18-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.  

Søndag kl. 20.35 skete der et færdselsuheld i krydset Carl Blochs Gade/Thorvaldsensgade/Vestergade i Aarhus C. En 35-årig kvinde cyklede ud i krydset og blev ramt af en bil, der svingede til vestre fra Vestergade af Thorvaldsensgade. Cyklisten væltede ned på asfalten, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten standsede ifølge vidner kun kortvarigt op, inden han kørte fra stedet. Et vidne havde noteret nummerpladen, og Østjyllands Politi forsøger nu at finde frem til, hvem der kørte bilen. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Glarbjergvej i Randers NØ begået mellem lørdag d. 14/8 kl. 21.00 og søndag d. 15/8 kl. 12.10
På Hasselengen i Hasselager begået søndag d. 15/8 mellem kl. 10.00 og kl. 13.00
På Frederikshaldparken i Odder begået mellem lørdag d. 14/8 kl. 10.00 og søndag d. 15/8 kl. 14.25
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi