Døgnrapporten i Samsø: tirsdag den 17. august

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 33-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for videreslag af euforiserende stoffer. Den 33-årige, som er prøveløsladt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, blev anholdt mandag middag i sin lejlighed i Højbjerg af betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje. 

Under en ransagning af mandens lejlighed fandt politiet en del skunk og hash, et større kontantbeløb og noter, der indikerede, at manden havde solgt hash. 

Derudover fandt betjentene fyrværkeri og dopingmidler, som den 33-årige også blev sigtet for at besidde. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

**

 

Anholdt efter tyveri fra bil

En medarbejder på Danhostel i Fiskergade i Aarhus C kontaktede mandag kl. 9.28 politiet, da en mistænkelig mand luskede rundt på stedet. 

Manden havde først henvendt sig i receptionen og sagt, at han var chauffør, og at han var kommet for at aflevere nogle varer. Da manden virkede lettere påvirket, og vandrehjemmet ikke ventede nogle varer, sendte medarbejderen ham væk. Lidt senere opdagede en anden medarbejder, at manden gik rundt på et værelse på vandrehjemmet, og nu blev politiet kontaktet. 

I mellemtiden gik den mystiske mand udenfor, og kort efter kom en tysk gæst ind på vandrehjemmet og fortalte, at nogen havde brudt ind i hans bil og taget en jakke, en trøje og et mindre kontantbeløb. Samtidigt opdagede medarbejderen i receptionen, at hendes mobiltelefon, der havde ligget under disken, var væk. 

En patrulje ankom få minutter efter anmeldelsen til stedet, og det viste sig, at den mistænkelige mand stadig befandt sig tæt på vandrehjemmet. Han blev udpeget af en medarbejder og efterfølgende anholdt. 

I den ene lomme havde den 25-årige mand medarbejderens mobiltelefon, og han blev derfor sigtet for tyveri. Desuden havde han også en kniv på sig, som han blev sigtet for at besidde. 

Den tyske gæst, der havde haft indbrud i bilen, kunne genkende sin jakke og trøje, som den 25-årige havde taget på uden på sit eget. 

Alle koster blev leveret tilbage til de rette ejermænd. 

**

 

Kinesisk mand og kvinde flygtede under restaurantkontrol

Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager tog mandag kl. 20.50 på uanmeldt kontrol på en restaurant i Randers SØ. 

Da betjentene kom ind og begyndte at spørge efter ID på medarbejderne, løb en mand og kvinde pludseligt ud af butikken. 

En kunde, der var i færd med at betale ved kassen, så hvilken retning de to personer løb i og ledte betjentene på rette spor. 

I første omgang var manden og kvinden ikke til at finde, men efter lidt tid fandt patruljen dem i en af restaurantens varebiler, hvor de sad og gemte sig. 

Det viste sig at være en 33-årig kvinde og en 36-årig mand – begge er kinesiske statsborgere. 

De blev anholdt på udlændingeloven, og Østjyllands Politi er nu ved at undersøge, hvorfor de stak af fra stedet. Blandt andet skal det undersøges, om de har opholds- og arbejdstilladelse.  

Både manden og kvinden kan nu tilbageholdes i 3x24 timer, mens deres forhold undersøges nærmere, og Udlændingestyrelsen vurderer deres sag. 

**

 

Beruset mand anholdt efter uro i butik

En 46-årig mand endte mandag med at blive anholdt, efter han havde opført sig aggressivt og truende i Dagli’Brugsen på Smedebroen i Trige. 

Den 46-årige var beruset og havde set sig sur på en medarbejder, som han mente stirrede på ham. Da han råbte gentagne gange og gjorde de andre kunder utrygge, blev han bortvist og gennet ud af butikken. 

Det fik ham til at knytte næverne og true personalet, og det endte med, at medarbejderne låste døren, så han ikke kunne komme ind, hvorefter de tilkaldte politiet. 

Kort efter kom en patrulje frem og anholdt den 46-årige, som blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Mand narret af ”Microsoft”

En 45-årig mand fra Aarhus anmeldte mandag, at han var blevet ringet op af en mand, der på engelsk præsenterede sig som medarbejder i Microsoft. Microsoft-manden forklarede, at nogen havde hacket den 45-åriges computer, men at han gerne ville hjælpe ham. 

Han skulle bare lige downloade et program og betale et mindre beløb i euro ved at indtaste kortinformationer, cpr-nr og password til NemID i programmet. 

Det gjorde den 45-årige, der dog straks efter fik kolde fødder, da det hele virkede lidt for mystisk. Han fik hurtigt kontaktet banken, og der nåede ikke at blive trukket penge fra hans konto. 

Det er desværre et velkendt svindelnummer, at personer fra udlandet ringer og udgiver sig for at være fra Microsoft for at narre folk til at give dem adgang til deres computer. Microsoft vil aldrig ringe til dig på den måde, så læg på, hvis du pludseligt får sådan et opkald. 

**

 

Kastede poser med hash ud af vinduet

En patrulje fra Østjyllands Politi besluttede mandag kl. 21.33 at foretage kontrol af en 21-årig mandlig bilist, der kørte rundt på Bethesdavej i Aarhus N. 

Inden den 21-årige kørte ind til siden, så betjentene, at han kastede to små poser ud af vinduet. Da bilisten holdt ind, blev han anholdt, og da patruljen fandt poserne i vejkanten, viste de sig at indeholde hash og skunk. 

Den 21-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 14.38 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Hobrovej i Randers NV. En 73-årig kvindelig bilist ramte ind i en 52-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 18.03 skete der et færdselsuheld i krydset Øllegårdsvej/Skanderborgvej i Viby. En 45-årig mandlig bilist foretog et højresving ud foran en 40-årig mandlig cyklist, som ramte ind i bilen. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, og da han er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, fik han en straksbøde, som han skulle betale med det samme. 

Mandag kl. 19.40 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Hørning. En 20-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil, da hans trailer begyndte at slingre, hvorefter han ramte ind i autoværnet. Han kom umiddelbart ikke noget til ved uheldet. 

Natten til tirsdag kl. 00.08 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Stockholmsgade i Aarhus N. 

Natten til tirsdag kl. 02.01 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Ørum Djurs. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Brovej i Hornslet begået mellem fredag den 6/8 kl. 14.00 og mandag den 9/8 kl. 08.00 
På Framlevvej i Framlev, Harlev begået mandag den 16/8 kl. 10.41 
På Aavej i Ballen på Samsø begået mellem lørdag den 14/8 kl. 10.45 og mandag den 16/8 kl. 13.00 
På Janesvej i Brabrand begået mellem mandag den 2/8 kl. 11.00 og lørdag den 7/8 kl. 18.00 
På P.P. Ørums Gade i Aarhus C begået mandag den 16/8 mellem kl. 08.30 og kl. 14.00 


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi