Døgnrapporten i Samsø: tirsdag den 28. september

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 19-årig mand, der sigtes for et røveri begået på en adresse i Brundby på Samsø mandag den 6. september ved 22.30-tiden. En 17-årig dreng blev den 16. september varetægtsfængslet i samme sag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Stjålet knallert med flere ejere?

Mandag kl. 18.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde undret sig over, at en person havde efterladt en knallert ved Nørreport i Randers. En færdselsbetjent kørte til stedet og kiggede lidt nærmere på knallerten, der viste sig at være blevet meldt stjålet en uge forinden.

Betjenten fik fat på ejeren af knallerten, der sendte sin søn ned for at hente knallerten, hvorefter betjenten kørte ind til politigården. Her blev han dog kort efter kontaktet af ham, der havde hentet knallerten, fordi der netop var ankommet en person til stedet, som påstod, at knallerten tilhørte ham, og at han havde købt den på Den Blå Avis.

Betjenten kørte retur til stedet og fik kontakt med den mand, der mente at have købt knallerten. Han forklarede, at han havde betalt 2500 kroner for den, men erkendte også, at det havde været ret billigt. Han fortalte også, at han hverken havde fået nøgler eller registreringsattest på knallerten i forbindelse med købet.

Manden blev sigtet for hæleri og blev i den forbindelse bedt om at oplyse sit navn og personnummer, hvilket han gjorde. Han kunne dog ikke fremvise noget ID, så betjenten spurgte ind til hans højde, da han ikke mente, at det stemte overens med højden på den person, han havde oplyst identiteten på. Da dette blev bekræftet, blev manden anholdt og sigtet for falsk anklage ved at have oplyst en andens identitet.

Han blev herefter kørt ind til politigården, med henblik på at fastslå hans rigtige identitet. Her oplyste han sit rigtige navn og fødselsdato, og efter endt afhøring blev den 26-årige mand løsladt igen.

**

 

Biler i brand

Natten til tirsdag kl. 02.33 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Stenaldervej i Brabrand. Da patruljen ankom til stedet, var der voldsom brand i bilen, og branden havde også spredt sig til en anden bil, der holdt parkeret ved siden af, og som også blev kraftigt brandskadet.

Brandvæsnet ankom kort efter og påbegyndte slukningsarbejdet. Politiet lavede flere undersøgelser på stedet og talte med flere vidner. På den baggrund er det politiets formodning, at branden kan have været påsat.

Østjyllands Politi vil derfor gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer eller biler i området umiddelbart før kl. 02.30 natten til tirsdag. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Manglende lys endte med endnu flere sigtelser

Mandag kl. 17.55 blev en patrulje opmærksom på en knallert, der kom kørende på Tøjstrupvej i Allingåbro uden lys på. Patrulje kørte op på siden af knallerten for at påpege dette, hvilket føreren responderede på ved at give patruljen tommel op og stikke af fra stedet i retning mod Allingåbro.

Patruljen satte efter og startede sirenerne for at få føreren til at standse. Han fortsatte dog med al for høj fart ad Udbygårdevej, hvor han undervejs i et sving forsøgte at afmontere begge sine luftfiltre, hvilket dog resulterede i, at han mistede herredømmet over knallerten og væltede ud i græsrabatten.

Betjentene fik fat i den 17-årige dreng, der endte med både at blive sigtet for manglende lys, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at køre på en konstruktivt ændret knallert. Knallerten blev herefter taget med

**

 

Påvirket mand skabte uro ved Klostertorvet

Mandag kl. 23.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en påvirket mand gik rundt og generede kunder ved en café på Klostertorvet i Aarhus. Der blev sendt en patrulje til stedet, men betjentene kunne ikke umiddelbart se manden.

De havde dog fået en godt signalement af ham, og efter lidt rundering i området fandt de ved Immervad/Vestergade en person, der passede på beskrivelsen. Han optrådte meget aggressivt over for tilfældigt forbipasserende personer og råbte og skreg efter folk på gaden.

Betjentene tog kontakt til den 41-årige mand, der dog på ingen måde ønskede at samarbejde med politiet. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev herefter kørt til politigården, hvor han fik lov til at tilbringe natten til detentionen.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 09.30 skete der et færdselsuheld på Svenskguden i Maarup på Samsø, hvor to biler, ført af henholdsvis en 28-årig mand og en 70-årig kvinde, kørte sammen. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 18.31 skete der et færdselsuheld på Kanalvej i Ginnerup ved Grenaa. En 38-årig mandlig bilist kom kørende ad Kanalvej, da han af pt. ukendte årsager trak over i modsatte vognbane, hvor han påkørte en anden bil, der blev ført af en 19-årig mand. Den 38-årige mand fortsatte herefter ud i rabatten, hvor han kørte ind i et træ. Uheldet medførte betydelig materiel skade og den 38-årige mand blev svært tilskadekommen kørt til behandling på hospitalet. Den 19-årige mand blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 22.45 skete der et færdselsuheld på Vorregårds Allé i Aarhus N, da en 27-årig mandlig fodgænger blev påkørt af en mørk stationcar, da han skulle krydset Skrydstrupvej til fods. Føreren af bilen kørte herefter fra stedet uden at give sig til kende. Den 27-årige mand blev kørt på skadestuen til tjek, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Natten til tirsdag kl. 00.35 skete der et færdselsuheld på Flintbakken i Rostved i Rønde, hvor en 26-årig mandlig bilist af pt. ukendte årsager endte i et solouheld. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men bilisten var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Natten til tirsdag kl. 01.48 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, manglende registrering af køretøj og manglende forsikring af køretøj, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Fårup.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Havkærvænget i Tilst begået onsdag den 22/9 mellem kl. 10.00 og kl. 11.30
  • På Vestergrave i Randers C begået mandag den 27/9 mellem kl. 12.00 og kl. 20.30
  • På Hjortshøj Stationsvej i Hjortshøj begået mellem fredag den 24/9 kl. 12.00 og mandag den 27/9 kl. 23.25
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi