Døgnrapporten i Samsø: torsdag den 23. december

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00 

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 en 24-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for drab ved på et ukendt tidspunkt forud for den 9. december kl. 12.11 ved kvælning at have dræbt en 34-årig mand i Rådhusparken i Aarhus C.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 14.00 en 54-årig årig britisk mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han blev anholdt tirsdag eftermiddag og sigtet for have stjålet et par sko i Bruuns Galleri

Den 54-årige blev tilbageholdt på Udlændingeloven, og Udlændingestyrelsen har vurderet, at den 54-åriges skal udvises til England. Ved grundlovsforhøret vil anklagemyndigheden anmode retten om, at den 54-årige kan forblive frihedsberøvet, indtil udvisningen kan effektueres. 

**

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 en 26-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for butikstyveri og trusler på livet. 

En vagt i Storcenter Nord har forklaret, at han kl. 18.05 opdagede, at kvinden kom løbende ud af en butik med seks jakker over armen. Da han ville tage kontakt til hende, smed hun jakkerne og begyndte at løbe. 

Vagten indhentede hende til sidst og fik hjælp af en kollega til at tilbageholde hende, mens politiet blev tilkaldt. Mens de ventede på politiet kom kvinden ifølge vagterne med flere trusler rettet mod den vagt, der havde løbet hende op. 

Da politiet kom frem, blev jakkerne leveret tilbage til butikken, og kvinden blev sigtet for butikstyveri og trusler. Den 26-årige har flere verserende sager vedrørende butikstyveri, og hun fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.  


** 

 

Advarsel om medicin stjålet ved et indbrud 

I forbindelse med et indbrud begået mellem tirsdag og onsdag på en dyrlægeklinik i Harlev ved Århus blev der stjålet nogle præparater, der er farlige for mennesker. 

Det drejer sig om:

Euthasol, mellem 100 ml og 200 ml, som er aflivningsvæske. Væsken er blå.
Ketaminol, under 10 ml som er stærkt smertestillende.

Man bør ikke indtage disse præparater, da det kan være farligt. 

Hvis du finder præparaterne, eller har viden om hvor de er, bedes du kontakte politiet på 114.

**

 

Indbrud i kirke i Hornslet

Østjyllands Politi fik onsdag morgen kl. 7.08 en anmeldelse om, at der havde været indbrud i Hornslet Kirke. Nogen havde brudt døren op og stjålet flere lysestager i forskellig størrelse. 

En patrulje kørte til stedet og sikrede spor, og politiet undersøger nu sagen nærmere. 

Indbruddet har formentligt fundet sted i et tidsrum mellem tirsdag kl. 15.00 og onsdag kl. 6.30. 

Har du set nogle mistænkelige køretøjer eller personer omkring kirken i gerningstidsrummet, hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

**

 

18-årig havde hash på sig

En patrulje fattede onsdag kl. 19.30 mistanke til to unge mænd, der holdt i en bil på Åbyhøjgård i Åbyhøj. Da betjentene tog kontakt til mændene, virkede de nervøse, og de kunne ikke rigtigt forklare, hvad de lavede på stedet. 

Bilen blev ransaget, og begge mænd blev visiteret, og betjentene fandt en mindre mængde hash i jakken på en af dem, en 18-årig mand. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Tre biler fik knust ruder i Aarhus C

Onsdag kl. 23.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set en gruppe mænd havde knust ruden på flere biler, der holdt foran Scandinavian Center på Skovgaards Gade i Aarhus C. 

Ifølge anmelderen lyste en gruppe på fem unge mænd ind i bilerne, hvorefter hun pludseligt kunne høre nogle ruder blive knust. 

En patrulje kørte til stedet, men mændene var nået at stikke af fra stedet. Betjentene konstaterede, at der var knust sideruder i tre biler, der holdt parkeret foran Scandinavian Center. Det er usikkert, om der er blevet stjålet noget fra bilerne. 

Patruljen sikrede spor på stedet og sagen bliver nu undersøgt nærmere. 

**

 

Mindre brand i hus i Højbjerg

Politi og brandvæsen kørte onsdag kl. 9.23 til en mindre brand i et hus på Dalvangen i Højbjerg. Der var gået ild i en varmepude, som havde ligget på en bænk. Der var tale om en mindre brand, som hurtigt blev slukket, og der skete umiddelbart ikke større materiel skade. Ingen personer kom umiddelbart noget til. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.50 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV. En 19-årig mand, der var passager i bilen, havde en joint på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Onsdag kl. 11.26 skete der et færdselsuheld i krydset Højvangsvej/Brede Blok på Samsø. En 52-årig mandlig bilist kørte ud i krydset foran en bil ført af en 65-årig kvinde, hvorefter der skete et sammenstød. Da der var mistanke om, at den 52-årige kunne have pådraget sig nogle alvorlige skader, blev han fløjet med helikopter til et hospital på fastlandet. Han var dog ved fuld bevidsthed efter uheldet og var ikke i kritisk tilstand. Den 65-årige kvinde blev kørt til tjek på sygehuset, men var umiddelbart ikke kommet noget til. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Skejby Vænge i Aarhus N begået mellem tirsdag d. 21/12 kl. 15.00 og onsdag d. 22/12 kl. 9.30
På Marselisvej i Aarhus C begået mellem mandag d. 20/12 kl. 15.00 og onsdag d. 22/12 kl. 9.45
På Terp Skovvej i Højbjerg begået mellem tirsdag d. 21/12 kl. 22.30 og onsdag d. 22/12 kl. 10.00
På Gl. Silkeborgvej i Øster Velling begået mellem mandag d. 13/12 kl. 00.00 og søndag d. 19/12 kl. 00.00
På Østergade i Odder begået onsdag d. 22/12 mellem kl. 12.30 og kl. 21.25
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi