Lav dine egne krydderolier og eddiker på Samsø Skole

dato

Onsdag den 2. oktober 2024 inviterer Samsø Skole til en inspirerende tema-aften med kok Peer Frausing. Her kan du lære at lave hjemmelavede krydderolier, eddiker og kolde saucer, der vil løfte smagen i dine retter. Arrangementet starter kl. 17:00, og alle er velkomne til at deltage.

Grundteknikker og anvendelsesmuligheder
På denne tema-aften vil Peer Frausing undervise i grundteknikkerne bag fremstilling af smagsgivere, som er ideelle til både kød- og grøntsagsretter. Du vil få inspiration til at bruge ingredienser fra din egen have, såsom æbler, blommer, kirsebær og hyldeblomst, som du måske ellers ikke får høstet.

Fremstilling af eddiker, olier og saucer
Deltagerne vil lære at lave tre forskellige eddiker: en med brombær, en med æbler og en aromatisk æblegastrik, som er perfekt til saucer, gryderetter og dressinger. Derudover vil der blive fremstillet tre olier: en hvidløgsolie, en krydderolie og en "dagens surprice". Endelig skal der også laves tre dressinger/saucer: en grund-mayo, en hvidløgsolie/aioli og en krydderurtedressing.

Tag smagsprøver med hjem
Som deltager får du mindst én flaske olie, én flaske eddike og en lille kold sauce med hjem fra kurset. Peer Frausing vil også forberede en klassisk cæsarsalat med kylling og croutoner, som vi spiser sammen i løbet af aftenen. Du er velkommen til at medbringe egne drikkevarer til salaten.

Praktisk Information
Dato: Onsdag 2. oktober 2024
Tid: Kl. 17:00
Sted: Samsø Skole, Marsk Stigs Vej 5, 8305 Samsø
Entré: 150 kr for råvarer, glasflasker og fællesspisning (betales direkte til underviser senest 3 dage før kurset)
Arrangør: Alle
Hold: 24070

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut