Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 32-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for forsætlig brandstiftelse ved natten til mandag omkring kl. 01.45 at have sat ild til sin seng på psykiatrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. 

Personalet fik hurtigt fat i en brandslange og fik slukket ilden, der ikke nåede at brede sig yderligere. Ingen personer kom umiddelbart noget til i forbindelse branden. 

**

 

Bilist kørte galt under eftersættelse – endte med flere sigtelser

En 33-årig mand endte søndag aften med at køre galt og både modtage behandling på skadestuen og en lang række sigtelser, efter han havde forsøgt at stikke af fra politiet i sin bil. 

Eftersættelsen begyndte, da en patrulje på Århusvej i Randers SV ville standse den 33-årige i et rutinetjek. Den 33-årige nægtede dog at holde ind til siden og kørte videre ad Hammelvej og ned på Østjyske Motorvej i nordlig retning. 

Flere patruljebiler deltog i eftersættelsen, men den 33-årige fortsatte og omkring afkørslen til Purhus ramte han op bag i en anden bil, hvorefter hans bil væltede om på taget og kurede hen ad motorvejen. 

Den 33-årige pådrog sig nogle mindre skader, men han var i stand til selv at komme ud af bilen, og under den efterfølgende anholdelse, gjorde han kraftigt modstand og bed en betjent i benet. 

Den 33-årige er foreløbigt sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel uden førerret, da han er frakendt kørekortet, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde, for vold mod polititjenestemand og for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig. 

Bilen tilhørte i øvrigt hans mor, der blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden kørekort. 

**

 

Anholdt: Kørte prøvetur på motorcykel og vendte ikke retur

En borger fik søndag stjålet sin motorcykel ved et svindelnummer, som Østjyllands Politi desværre har set udført flere gange. Heldigvis endte det denne gang med, at motorcyklen kom retur til rette ejer, og at tre formodede gerningsmænd blev sigtet. 

Borgeren havde sat sin motorcykel til salg på nettet og havde lavet en aftale med en køber, der skulle have udleveret den på et aftalt sted i Aarhus V. Da køberen dukkede op, ville han gerne køre en lille prøvetur først, inden han betalte, og han gav sælgeren sit kørekort i pant, før han kørte derfra. 

Det stod lidt efter klart, at køberen aldrig vendte retur efter sin prøvetur, og det viste sig, at kørekortet slet ikke tilhørte ham. 

Via anmelderens signalement, overvågning og andre efterforskningsskridt fandt lokalpolitiet i Aarhus Vest senere på dagen frem til den stjålne motorcykel, der holdt i et kælderrum i området. Derudover fik de fat i tre unge mænd på 15, 17 og 18 år, som blev sigtet for tyveri.  

Den 15-årige var efterlyst i en anden politikreds i forbindelse med, at han var flygtet fra en sikret institution, og han blev derfor anholdt, så han kan komme tilbage til institutionen. Vi opfordrer de medier, der evt. delt efterlysningen, om at slette billedet af den 15-årige. 

**

 

Sigtet for at blotte sig foran kvinder på stranden

To 31-årige kvinder blev søndag omkring kl. 19.10 udsat for en ubehagelig oplevelse på en strand ved Strandvejen omkring Ugelbølle. 

De to kvinder havde været ude at bade, og da de kom op af vandet, så de en mand sidde på en bænk med bukserne nede om knæene, mens han onanerede. 

Kvinderne fik hurtigt kontaktet politiet, og imens gik manden over til sin bil på den nærliggende p-plads. Han nåede dog ikke at køre fra stedet, før en patrulje var fremme. 

Betjentene anholdt den 70-årige mand, der sad i bilen, og han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse. 

**

 

Flere overtrædelse af afbrændingsforbuddet

Østjyllands Politi måtte fire gange i løbet af søndag sigte borgere i Østjylland, der ikke havde forstået, at der p.t. er afbrændingsforbud i hele politikredsen. 

En 72-årig mand blev sigtet, da han brændte noget affald af i haven på sin adresse tæt på Randers NV, En 25-årig mand blev sigtet, da han stod og grillede mad på en kulgrill på et grønt område i Brabrand, og en 56-årig mand blev sigtet, da han også havde gang i kulgrillen under en havefest i Viby. 

En 54-årig mand havde taget sin kulgrill med til stranden i Risskov, og her blev han også sigtet og kan ligesom de andre se frem til en bøde på 5000 kroner. 

**

 

Brand i lejlighed i Randers

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 11.20 ud til en brand i en lejlighed på Kærgade i Randers SV. 

Der skete større materiel skade i lejligheden, inden branden blev slukket, men der var ingen hjemme, og ingen personer kom noget til. 

Brandårsagen er endnu ukendt. 

**

 

Stjal pant og cykelanhænger

En beboer på Brynhøjvænget i Tilst opdagede natten til mandag kl. 2.30, at en fremmed mand var gået ind i hans garage og taget en pose pantflasker. Beboeren gik efter manden og tilbageholdt ham lidt længere nede ad vejen, mens han kontaktede politiet. 

Da betjentene kom frem, overtog de den 29-årige tilbageholdte mand, der havde lagt posen med pantflasker ned i en cykelanhænger. Cykelanhængeren viste sig at være stjålet fra en anden adresse på samme vej, og både den og posen med pant blev leveret retur til rette ejere. 

Den 29-årige blev anholdt og sigtet for indbrud og tyveri. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 17.14 blev en 61-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset på Maarup Hovedgade af politiet på Samsø

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Vermundsgade i Viby begået mellem lørdag d. 24/6 kl. 21.00 og søndag d. 25/6 kl. 09.30
På Storegade i Randers C begået mellem fredag d. 23/6 kl. 16.00 og søndag d. 25/6 kl. 20.45

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi