Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

**

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller ved Retten i Aarhus kl. 12.00 en 35-årig mand. Han sigtes for indbrud i en restaurant på Nørregade i Aarhus, begået natten til tirsdag kl. 04.11.

Den 35-årige blev anholdt af et par civile betjente, efter at alarmen i butikken gik i forbindelse med, at den 35-årige knuste en rude med en brosten. Den 35-årige tog derefter et kasseapparat og forsøgte at stikke af på cykel. Han kom dog ikke langt, før betjentene fangede ham og fik taget ham med på stationen.
 

**

 

To mænd anholdt for cykeltyveri

Mandag kl. 13.58 modtog Østjyllands Politi anmeldelse fra en butik i Mega Syd i Viby, hvor to mænd netop var set trække en låst el-cykel væk fra butikken og derefter skære låsen over med en vinkelsliber. En patrulje kørte derfor straks til området for at lede efter de to mænd.

Kort efter, på en parkeringsplads ved Sønderhøj, fik betjentene øje på to mænd på hhv. 27 og 36 år, som svarede til anmelderens beskrivelse. De to mænd blev tilbageholdt og anmelderen ankom kort efter og kunne identificere de to som værende cykeltyvene. Begge mænd blev derfor sigtet for cykeltyveri.

Den 27-årige havde desuden en ulovlig kniv i sin bæltetaske, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. I en pose, de to mænd havde med sig, fandt betjentene desuden en vinkelsliber, en nedstryger og en kædelås. De to mænd blev anholdt og taget med på politistationen.

Ved opslag på cyklens stelnummer viste cyklen sig at være efterlyst, og betjentene kontaktede derfor cyklens ejer med henblik på udlevering.


**

Løb ud af butik med elektronikvarer

Mandag kl. 12.50 kørte en patrulje til en elektronikbutik i Mega Syd i Viby, hvor butikschefen havde tilbageholdt en butikstyv, der havde forsøgt at løbe fra butikken med flere varer.

Butikschefen havde via et overvågningskamera set tyven, en 27-årig mand, lægge en blækpatron i sin rygsæk. Da den 27-årige gik forbi kassen uden at betale, tog butikschefen derfor kontakt til den 27-årige. Det fik dog manden til at forsøge at løbe fra stedet, og personalet i butikken fik tilbageholdt ham indtil politiet ankom.

I mandens taske var i alt seks varer fra butikken til en samlet værdi af lidt over 3000 kroner.

Den 27-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

 

Mere end blot rotter og mus i kælderen – politiet fandt hashklub

Mandag aften kl. 23.40 kørte en patrulje til en adresse i Tilst, hvor der var anmeldelser om, at der muligvis var en hashklub i kælderen.

Da betjentene ankom til adressen mødte de udenfor tre unge mænd på hhv. 16, 17 og 17 år. De tre unge mænd stod og røg cigaretter, men i en kraftig lugt af hash, og de blev derfor alle sigtet og visiteret. På de tre unge mænd fandt betjentene 15 joints og en digitalvægt samt en klump hash og desuden en nøgle til kælderrummet.

Under ransagning af kælderrummet fandt betjentene yderligere knap 1000 tramadoler og to plader hash.

De tre drenge blev alle sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg og deres værger blev tilkaldt.


**

 

Endnu to brande i Ulstrup

Natten til tirsdag var der igen flere brande i Ulstrup. Kl. 23.38 kom der anmeldelse om brand på Hovedgaden med to arnesteder. Det ene havde slukket sig selv ved brandvæsenets ankomst, mens de hurtigt fik den anden under kontrol.

Politiet afsøgte efterfølgende området med hunde. Brandene, som antages at være påsatte, efterforskes nu alle nærmere.


**

Færdsel

En 29-årig mandlig bilist blev mandag kl. 08.53 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Grenåvej i Assentoft. Den 29-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han allerede tidligere var frakendt førerretten.

En 24-årig mandlig bilist blev mandag kl. 10.04 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Vester Allé i Aarhus C. Den 24-årige blev desuden sigtet for besiddelse af narko, da han havde en mindre mængde kokain i lommen, samt for at opgive et falskt navn til betjentene i forbindelse med sigtelsen. Den 24-årige blev taget med til udtagelse af blodprøve.

Mandag kl. 11.40 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Langgade og Besservej i Tranebjerg på Samsø. En 70-årig mand på en invalideknallert holdt stille i sydlig retning for at foretage et venstresving ad besservej, og påkørte her en 55-årig mandlig cyklist, som kom kørende i nordlig retning. En ambulance blev tilkaldt og begge de to mænd blev taget med på skadestuen til behandling, men kom ikke alvorligt til skade. Den 70-årige blev sigtet for at have forårsaget uheldet.

En 56-årig mandlig bilist blev mandag kl. 16.54 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Landevejen i Ødum. Den 56-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden og taget med til udtagelse af blodprøve.

En 54-årig mandlig bilist blev mandag kl. 18.46 sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset i krydset mellem Århusvej og Ny Lufthavnsvej i Tirstrup på trods af, at han tidligere var frakendt førerretten.

En 27-årig mandlig bilist blev mandag kl. 20.55 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Storegade i Randers.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Åbyvej i Åbyhøj begået mandag den 17/7 kl. 04.06
  • På Nygårdsvænget i Rønde begået mandag den 17/7 mellem kl. 09.00 og kl. 11.15
  • På Hvedebjergvej i Brabrand begået mellem søndag den 16/7 kl. 22.00 og mandag den 17/7 kl. 13.30
  • På Ankersgade i Aarhus C begået mellem søndag den 16/7 kl. 22.00 og mandag den 17/7 kl. 04.45
  • På Natskyggevej i Randers begået tirsdag den 18/7 kl. 03.00

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi