Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Ældre kvinde snydt af falsk nabo

Tirsdag ved 12.30-tiden fik en 92-årig kvinde besøg på sin bopæl på Godthåbsvej i Randers SØ. Gæsten var en kvinde, der oplyste til den 92-årige, at hun var hendes kommende nabo, og at hun gerne ville hilse på.

Den 92-årige kvinde inviterede kvinden indenfor, og de satte sig ud i køkkenet, hvor kvinden tog en noget chokolade frem fra sin taske og tilbød nogen til den ældre kvinde. Efter de havde talt sammen i noget tid, rejste kvinden sig op og sagde, at det var tid til at komme hjem.

Efter de havde sagt farvel til hinanden, bemærkede den 92-årige kvinde, at flere skuffer stod åbne, at flere hylder var rodet igennem i stuen og i soveværelset, og at der var stjålet smykker og kontanter.

Den ældre kvinde er helt sikker på, at hun havde kontakt med kvinden hele tiden, hvorfor hun formoder, at der har været en tredje person i huset, mens de to kvinder talte sammen i køkkenet.

Kvinden beskrives som:

 • Udenlandsk af udseende
 • 25-30 år gammel
 • 165-175 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Lys i huden
 • Lyst, mellemlangt hår
 • Talte dansk med accent

**

Havde mere end manglede cykelhjelm på samvittigheden

Tirsdag kl. 15.07 bemærkede en patrulje en mand, der kom kørende på et el-løbehjul på Nørrebrogade i Randers. Da manden ikke havde den lovpligtige hjelm på, kørte betjentene op til ham og aktiverede kortvarigt horn og lygter for at gøre ham opmærksom på, at han skulle standse.

Det fik dog manden til at accelerere og køre væk fra politiet mod Violvej, hvor han smed løbehjulet fra sig midt på gaden og fortsatte til fods gennem en åbenstående garage. En betjent satte efter ham til fods, og jagten fortsatte gennem tre villahaver og ud på Solsikkevej, hvor manden smed en lille pose fra sig, umiddelbart inden han blev indhentet og anholdt.

Den 23-årige mand erkendte dog, at posen var hans, og at den indeholdt amfetamin. Han blev derfor både sigtet for narkobesiddelse, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at have kørt på el-løbehjul uden at have anvendt cykelhjelm.

Han oplyste, at løbehjulet var et, han havde taget fra en kammerat, men at han ikke vidste, hvem det tilhørte. Betjentene tog det derfor med på stationen til nærmere undersøgelse.

Efterfølgende besøgte betjentene den 23-åriges bopæl i Randers NØ for at undersøge, om der også her befandt sig narkotika. I lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash i et køkkenskab, hvilket gav den 23-årige endnu en sigtelse for besiddelse af narkotika.

**

Samsø fik besøg af færdselspolitiet

Østjyllands Politis færdselsafdeling var i sidste uge en tur på Samsø fra den 20. til 24. juli for at holde øje med, om færdselsloven blev overholdt på ferieøen. Færdselsbetjentene assisterede også landbetjenten og kollegaerne fra specialpatruljen, der var på øen under Samsø Festival.

Færdselsbetjentene kom hjem med 23 sager. 13 af sagerne omhandlede manglede lys på cyklen, og syv personer fik en sigtelse for at køre på el-løbehjul uden brug af cykelhjelm.

En bilist blev sigtet for ikke at have medbragt kørekort, og en anden blev sigtet for at have tildækket bilens bageste nummerplade.

Derudover fik en traktorfører en sigtelse for at køre godskørsel i en ikke-registeret traktor. Traktoren manglede i øvrigt også lys bagpå og en reflekstrekant og så kørte den på et revnet fordæk. Derudover var der ikke en tilstrækkelig sikring ved sammenkoblingen, hvilket kan resultere i, at føreren får en betinget frakendelse af kørekortet.

Færdselsbetjentene holdt også øje med både spiritus- og narkobilister, men fandt ikke en eneste blandt de ca. 200 bilister, der blev tjekket.

**

Aggressiv mand skabte utryghed i Randers

Tirsdag kl. 14.37 fik Østjyllands Politi anmeldelser om, at en mand gik rundt på Dytmærsken i Randers og råbte efter folk på gaden og skubbede til ældre mennesker. Da politiet ankom til stedet, var manden gået derfra, og betjentene kørte derfor lidt rundt i området for at kigge efter ham.

Da patruljen kom forbi Hospitalsgade, blev de kontaktet af en kvinde, der oplyste, at en mand gik rundt og truede tilfældige mennesker. Betjentene spottede manden i krydset ved Kirkegade og kunne se, at han var tydeligt ophidset.

Betjentene tog kontakt til den 31-årige mand, der nu rettede sin vrede mod betjentene, som han råbte adskillige skældsord efter. Den 31-årige blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

Svært beruset mand anholdt ved Klostertorvet

Natten til onsdag kl. 01.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en aggressiv og beruset mand opførte sig truende og var ved at indlade sig i slagsmål med flere andre på Klostergade i Aarhus C. En patrulje kørte til stedet og fik hurtigt øje på manden, der var særdeles beruset og råbte op.

Betjentene tog kontakt til den 24-årige mand, der tydeligvis ikke var interesseret i at tale med politiet, idet han med det samme bad betjentene skride og råbte skældsord efter dem. Den 24-årige mand endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Truede dørmand med flaske

Natten til onsdag kl. 04.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en restauration ved Åboulevarden i Aarhus, hvor en meget aggressiv gæst netop var blevet smidt ud og nu opførte sig truende over for dørmanden på stedet.

En anden dørmand kom til stedet og kunne se, at manden stod og truede med en flaske i hånden. Sammen fik de to dørmænd hevet flasken ud af mandens hånd og fik ham lagt ned på jorden, hvorefter de kontaktede politiet.

Da politiet ankom til stedet, overtog de anholdelsen af den 51-årige mand, der blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

**

Varebil i brand

Tirsdag kl. 08.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en varebil, der holdt parkeret på Skæring Strandvej i Egå. Brandvæsnet ankom hurtigt til stedet og fik slukket branden, men varebilen var stort set udbrændt indvendigt. Årsagen til branden kendes ikke.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 11.26 blev en 39-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Frederikslundvej i Ryomgård.

Tirsdag kl. 20.06 blev en 49-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Aarhus V. Han fik desuden en bøde på 1000 kroner for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen, idet bilens ene fordæk var helt slidt ned.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Røddalsminde i Odder begået mellem fredag den 22/7 kl. 17.30 og tirsdag den 26/7 kl. 13.00
 • På Godthåbsvej i Randers SØ begået tirsdag den 26/7 mellem kl. 13.00 og kl. 14.30
 • På Røddalsminde i Odder begået mellem mandag den 25/7 kl. 09.00 og tirsdag den 26/7 kl. 15.15
 • På Hasselvej i Viby begået tirsdag den 26/7 kl. 15.00
 • På Åboulevarden i Aarhus C begået tirsdag den 26/7 mellem kl. 15.15 og kl. 18.15
 • På Røddalsminde i Odder begået mellem lørdag den 23/7 og tirsdag den 26/7 kl. 20.40
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi