Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 20-årig rumænsk mand, der sigtes for to tilfælde af betleri, den ene gang i Aalborg den 20. april og den anden gang på strøget i Aarhus tirsdag kl. 12.26, hvor han blev anholdt.

Den 20-årige mand har to gange tidligere i år fået straksbøder på henholdsvis 500 og 1500 kroner for tyveri, og han blev i januar og marts idømt henholdsvis 14 dages fængsel og syv dages fængsel for betleri og fik i begge tilfælde også en advarsel om udvisning.

Han fremstilles onsdag i grundlovsforhør med henblik på en straksdom og eventuel udvisning af landet.

**

 

Eftersættelse i Aarhus N endte med adskillige sigtelser og en beslaglagt bil

Natten til onsdag kl. 01.06 bemærkede en patrulje en bil, der slingede lidt, mens den kørte på Randersvej i Aarhus N, og betjentene ville standse bilen med henblik på at foretage en rutinekontrol. Men da betjentene aktiverede patruljebilens udrykningssignaler satte føreren af bilen farten kraftigt op og kørte ind ad Stockholmgade og videre ad Kalmargade.

Betjentene satte efter, mens de anmodede vagtcentralen om assistance fra øvrige patruljer til eftersættelsen. Bilisten kørte via Malmøgade retur til Randersvej, uden at bremse ned, hvor der var ubetinget vigepligt, hvorefter han kørte med en hastighed på anslået godt 120 km/t, hvor man må køre 60 km/t.

Eftersættelsen fortsatte, og da bilisten nåede krydset Skovvangsvej/Aldersrovej kørte han frem for rødt lys. Senere kørte han ind af Skovfaldet på trods af, at der er indkørsel forbudt, og fortsatte imod færdselsretningen ud på Nordre Ringgade. En hundepatrulje ankom samtidig til stedet og overtog eftersættelsen, der kort efter endte ved en parkeringsplads ved Risvangen, hvor bilisten standsede.

Han ville dog ikke umiddelbart efterkomme betjentenes anvisninger om at stige ud af bilen. Pludselig åbnede han dog døren og forsøgte at løbe fra stedet. Han nåede dog ikke langt, før han blev stoppet af en politihund og efterfølgende lagt i håndjern.

Den 21-årige mand virkede påvirket, og blev fundet i besiddelse af narkotika, hvorfor han både blev sigtet for spiritus- og narkokørsel samt narkobesiddelse. Derudover blev han sigtet for; kørsel uden førerret, for gentagne gange ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for kørsel frem for rødt lys, for overtrædelse af hastighedsbegrænsninger og for kørsel uden førerret.

Idet bilisten formentlig har kørt mere end 100% over den tilladte hastighed, blev bilen, der i øvrigt tilhører en 56-årig kvindeligt familiemedlem til den 21-årige, beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse og senere konfiskation.

**

 

Forsøgte at stikke af på elcykel med værktøjskasse i hånden

Natten til onsdag kl. 01.38 bemærkede en patrulje en elcykel komme kørende med høj fart ad Herman Stillings Vej i Randers. Cyklisten drejede hurtigt til venstre ad Scandiagade, hvor betjentene kunne se, at han bar på en stor værktøjskasse.

Betjentene syntes, det virkede mistænkeligt og kørte efter cyklen for at undersøge sagen nærmere. Men da betjentene aktiverede patruljebilens udrykningssignaler, satte cyklisten farten op og fortsatte ad Scandiagade, passerede Udbyhøjvej og fortsatte ind på parkeringspladsen ved Rema1000.

Herefter fortsatte han over fortov og cykelsti ud på Udbyhøjvej, hvor han smed den medbragte værktøjskasse fra sig. Derefter kørte han videre ad Laksegade, hvor han kort efter væltede i noget grusbelægning i et sving.

Betjentene fik herefter fat i den 33-årige mand, der blev skønne påvirket af narkotika. Manden erkendte, at han havde stjålet værktøj fra en varebil, der holdt parkeret på Sandgade i Randers. Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri fra varebil. Han blev desuden sigtet for narkobesiddelse og for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse.

**

 

Mand med bræt skabte utryghed på Torvet i Grenaa

Tirsdag kl. 16.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand gik rundt omkring Torvet i Grenaa og råbte, mens han med et bræt slog på blandt andet træer, bygninger og valgplakater.

Kort efter ankom en patrulje til stedet, og betjentene fik fat i den 44-årige mand, der stadig gik rundt med brættet i hånden og råbte op. Manden blev bedt om at lægge brættet fra sig, hvilket han efterkom.

På baggrund af flere vidneforklaringer blev manden anholdt og sigtet for at have forstyrret den offentlige orden og for overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af et slagvåben.

**

 

Stjal parfumer og falske øjenvipper

Tirsdag kl. 16.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Matas på Ryesgade i Aarhus, der havde opdaget, at to kvinder havde stjålet parfumer fra butikken. Kvinderne var gået fra stedet, men medarbejderne gennemså videoovervågningen, hvor de kunne se, at kvinderne tog alarmerne af parfumerne, hvorefter de forlod butikken.

Medarbejderne videregav signalementerne til strøgvagterne, der kort efter fandt kvinderne og bragte dem tilbage til butikken, hvorefter der blev ringet til politiet. Da betjentene ankom til stedet blev de to kvinder på 24 og 43 år sigtet for butikstyveri, da de blev fundet i besiddelse af fem parfumer og fire pakker falske øjenvipper, der var stjålet fra Matas.

**

 

To knive og hash beslaglagt i parkeringskælder

Tirsdag kl. 16.25 bemærkede en patrulje fra lokalpolitiet i Aarhus Vest fire mænd, der hang ud ved en parkeret bil i en parkeringskælder på Hasle Centervej i Aarhus V. Da de opdagede betjentene, forsøgte den ene af dem at stikke af.

Den ene betjente fulgte efter ham og kunne både se og høre, at manden lagde noget fra sig bag en parkeret bil. Da betjenten gik hen for at undersøge det nærmere, kunne han se, at der lå en ulovlig foldekniv. Den 24-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

En af de andre mænd på 27-årig blev også fundet i besiddelse af en ulovlig kniv i sin bæltetaske, og han blev ligeledes sigtet for overtrædelse af knivloven. En tredje mand på 21 år blev sigtet for besiddelse af narkotika, da der i forbindelse med ransagning af bilen, der tilhørte ham, blev fundet noget hash.

**

 

Aggressiv mand anholdt på banegården

Tirsdag kl. 18.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand råbte op og opførte sig aggressivt overfor flere vagter og en medarbejder fra DSB på Banegårdspladsen i Aarhus C.

En patrulje ankom kort efter til stedet og fik kontakt til den 49-årige mand, der virkede beruset og råbte op så han skræmte de forbipasserende. Den 49-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden

**

 

Brand i etagebygning under opførelse

Tirsdag kl. 17.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en etagebygning, der er under opførelse på Brassøvej i Risskov. Det viste sig, at der var opstået ild i noget plastik på 1. sal, men ilden var hurtigt blevet slukket ved brug af en pulverslukker. Ingen personer kom noget til, og årsagen til branden er endnu ukendt.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 12.04 skete der et færdselsuheld i krydset Christian X’s Vej/Holmegårdsvej i Højbjerg, da en 65-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, da hun bremsede ned for rødt. Føreren af den anden bil kørte herefter fra stedet. Der skete umiddelbart ingen personskade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 12.26 skete der et færdselsuheld i krydset Ballevej/Rønhøjvej i Odder, da en 75-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og påkørte en anden bil, der blev ført af en 55-årig kvinde. Der skete umiddelbart ingen personskade ved sammenstødet. Den 75-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 13.42 skete der et færdselsuheld på Nyballevej i Rosmos ved Balle, da en 66-årig kvindelig bilist formentlig fik et ildebefindende og kørte frontalt ind i en anden bil, ført af en 44-årig kvinde, der kom kørende fra modsatte retning. Der skete betydelig materiel skade og fire personer blev kørt på skadestuen til nærmere undersøgelse og kontrol.

Tirsdag kl. 13.50 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Randers SØ, da en 20-årig mandlig bilist med høj fart forsøgte at undgå at køre ind i en forankørende lastbil, der blev ført af en 60-årig mand. Den 20-årige ramte dog bagenden af lastbilen, så hans bil snurrede rundt og endte i rabatten med betydelig materiel skade til følge. Den 20-årige kom dog ikke umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. Han blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 14.20 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Bautavej i Brabrand, da en 39-årig kvindelig bilist blev påkørt bagfra af en anden bil, ført af en 23-årig mand, da hun bremsede ned for gult lys. Der skete kun mindre materiel skade og umiddelbart ingen personskade ved uheldet. Den 23-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 14.48 skete der et færdselsuheld på Marienlystvej i Brendstrup ved Aarhus N, hvor en 61-årig mandlig knallertkører var kørt galt. Da der var mistanke om, at han var på virket af spiritus, blev han sigtet for spirituskørsel og kørt til skadestuen for at få taget en blodprøve.

Tirsdag kl. 15.00 skete der et færdselsuheld i krydset Behrntsvej/Vinkelvej i Ballen på Samsø, da en 25-årig mandlig bilist kørte mod ensretningen ad en sidevej til Aavej og kørte ud foran en anden bil, der blev ført af en 72-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld på Banegårdsgade i Odder, hvor to fodgængere, en 55-årig mand og en 7-årig dreng, blev påkørt af en varebil, ført af en 46-årig mand, da de gik over for grønt i fodgængerfeltet ved krydset Banegårdsgade/Holsteinsgade i Odder. Der skete umiddelbart mindre materiel skade ved sammenstødet, men fodgængerne kom umiddelbart ikke noget til. Den 46-årige bilist blev sigtet for kørsel frem for rødt lys.

Tirsdag kl. 16.41 skete der et færdselsuheld i krydset Langdalsvej/Edwin Rahrs Vej i Brabrand, da en 49-årig mandlig cyklist blev påkørt af en bil, ført af en 44-årig kvinde, i forbindelse med et venstresving. Cyklisten blev efterfølgende kørt på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Natten til onsdag kl. 00.05 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

Natten til onsdag kl. 00.13 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Holmstrupgårdsvej i Brabrand. En 29-årig mand, der sad som passager i bilen, blev desuden sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Løkkebjergvej i Fårup ved Sabro begået mellem søndag den 15/5 kl. 12.00 og mandag den 16/5 kl. 12.00
  • På Egegårdsvej i Randers NV begået mellem lørdag den 14/5 kl. 11.00 og tirsdag den 17/5 kl. 10.00
  • På Runevej i Hasle, Aarhus V begået tirsdag den 17/5 kl. 12.29
  • På Hortensiavej i Ebeltoft begået tirsdag den 17/5 mellem kl. 08.00 og kl. 12.10
  • På Lucernevej i Hinnerup begået mellem søndag den 15/5 kl. 18.00 og tirsdag den 17/5 kl. 17.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi