Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller i grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 10.30 en 30-årig mand fra Favrskov. Han sigtes for to tilfælde af uagtsomt manddrab samt for narkokørsel og fremstilles med henblik på varetægtsfængsling.

Den 30-årige påkørte lørdag aften en bil med en et ægtepar fra Tyskland, en 74-årig mand og en 62-årig kvinde, på Aarhusvej ved Grenaa. Parret var dræbt på stedet. Se også døgnrapporten fra søndag den 17. juli.

 

**

 

Kvinde kontaktet af falsk Windows-medarbejder

En 74-årig kvinde fra Aarhus blev mandag omkring kl. 11.00 ringet op af en mand, som fortalte, at han var fra Windows kundeservice. Manden fortalte den 74-årige, at hendes Windows ville lukke ned inden for 15 minutter, men at han nok skulle hjælpe hende med at undgå det. Han havde dog brug for en betaling på 50 kr. for at ordne dette, og skulle derfor bruge kvindens kontooplysninger, Nem-ID og personnummer. Kvinden udleverede tingene til manden, og kunne nu følge med i, at et ukendt program kørte i baggrunden på skærmen på hendes computer. Imens dette stod på, blev den 74-årige kontaktet af sin bank, som oplyste, at der var usædvanlig aktivitet på hendes konto, herunder at flere store beløb var rykket rundt. Hun afbrød derfor opkaldet med den falske Windows medarbejder.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi oplever desværre ofte, at især ældre bliver snydt til at udlevere deres kort, koder eller andre personlige oplysninger af svindlere, der påstår, de er fra Windows, banken eller politiet.

Politiet opfordrer derfor til, at man aldrig udleverer personlige oplysninger i telefonen. Er man i tvivl om, hvorvidt personen er den, de påstår, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og den afdeling, de er ansat i. Læg på og ring selv til hovednummeret og spørg efter vedkommende.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer. Politiet opfordrer derfor også børn og børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om fremgangsmåden samt vejlede dem i, hvordan de kan undgå at blive snydt.


**

 

Anholdt under indbrud i skobutik

Natten til onsdag kl. 01.37 kørte flere patruljer fra Østjyllands Politi hurtigt til en skobutik på Søndergade i Aarhus, hvor to personer var brudt ind og var i færd med at stjæle fra butikken.

Da den første patrulje ankom til stedet stod døren til butikken åben. Efter at være blevet anråbt kom to mænd på henholdsvis 27 og 33 år ud. De to mænd havde gennemrodet baglokalet, og blev anholdt og sigtet for indbrud i butikken. De blev begge taget med på politistationen.


**

 

Anholdt for spiritussejlads

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 20.30 til Strandvejen i Ballen på Samsø, hvor der var anmeldelser om et skænderi på en båd, hvor en 26-årig mand muligvis havde skubbet en kvinde i vandet.

Da patruljen ankom, begyndte den 26-årige mand at skubbe sin båd fri og ville sætte sig op i den, men vidner på stedet holdt ham tilbage. På opfordring kom manden ind og talte med betjentene. Han blev skønnet påvirket af alkohol, og da betjentene bad ham om at blive, forsøgte han igen at løbe ud i vandet.

Den 26-årige mand blev anholdt og sigtet for spiritussejlads og taget med i detentionen.


**

 

To sigtet for narkobesiddelse efter standsning af bil

Natten til onsdag kl. 01.28 standsede en patrulje en personbil i krydset mellem Christian Xs vej og Sletvej i Tranbjerg. I bilen sad tre mænd på henholdsvis 22, 21 og 23 år. De to mænd på 21 og 22 år havde begge en mindre mængde narko på sig, og de blev derfor begge sigtet for narkobesiddelse.


**

Færdsel

Tirsdag kl. 14.42 skete der et færdselsuheld på Parkvej i Odder, da en 58-årig mandlig fører af en varevogn bakkede ud fra en indkørsel og ud på en cykelsti, hvor en 59-årig mand på cykel ramte ind i varebilens side. Den 59-årige blev efterset på skadestuen.

Tirsdag kl. 14.48 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers, da en 5-årig pige, som stod bag en parkeret bil, bevægede sig over cykelstien mod fortovet og her blev påkørt af en knallert.
Pigen blev efterset i en ambulance på stedet og herefter taget med på hospitalet til tjek, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ebeltoftvej i Mørke begået mellem fredag den 15/7 kl. 20.00 og tirsdag den 19/7 kl. 09.00
  • På Rønnebærvej i Randers begået mellem onsdag den 13/7 kl. 16.00 og tirsdag den 19/7kl. 21.00

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi