Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for butikstyveri ved onsdag eftermiddag i forening med en anden gerningsmand at have stjålet fem designerstole fra en butik på Lille Torv. Derudover sigtes han for forsøg på tyveri ved at have indfundet sig i samme butik torsdag, hvor han havde til hensigt at stjæle.

Den 28-årige har en række verserende tyveri-og indbrudssager, bliver han fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 48-årig thailandsk kvinde, der sigtes for ulovligt arbejde og ulovligt ophold i Danmark. Kvinden blev anholdt på en adresse i Aarhus onsdag formiddag (se nedenstående fra torsdagens døgnrapport) og har siden været tilbageholdt på udlændingeloven, mens hendes sag har været forelagt Udlændingestyrelsen.

Udlændingestyrelsen har truffet afgørelse om, at kvinden skal udvises af landet med en indrejseforbud i to år. Hun fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udvisningen kan effektueres.

 

Fra torsdagens døgnrapport

Østjyllands Politis udlændinge- og grænsekontrolsektion var onsdag kl. 09.20 på besøg på en adresse i Aarhus C, da politiet havde fået mistanke til, at der blev drevet bordelvirksomhed fra adressen.

Da betjentene bankede på, blev de mødt af en 48-årig thailandsk kvinde, der identificerede sig med et thailandsk pas. Ved kontrol af passet kunne betjentene konstatere, at kvinden opholdt sig ulovligt i Danmark, og hun blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold i landet.

Herefter gennemgik betjentene lejligheden, der tydeligt bar præg af at været blevet brugt som massageklinik. Den 48-årige kvinde blev derfor også sigtet for at have arbejdet ulovligt i landet.

Kvinden er foreløbigt tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen og Center mod Menneskehandel.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 en 54-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for grov vold ved torsdag kl. 17.45 at have overfaldet en 76-årig mand, som han slog flere gange i hovedet med en hammer på en adresse tæt på Trige.

Politiet anholdt den 54-årige på adressen kort efter anmeldelsen. Den 54-årige og den 76-årige er i familie med hinanden.

Den 76-årige pådrog sig nogle alvorlige skader, men er ikke umiddelbart i livsfare.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.30 en 39-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for grov vold ved torsdag aften på en adresse i Randers NØ at have kastet en spillekonsol på sin 25-årige partner, så hun pådrog sig nogle mindre brud på hånden. Efterfølgende slog han hende ifølge sigtelsen i ansigtet. Den 39-årige blev anholdt på adressen kort efter anmeldelsen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 32-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for vidnetrusler, vold og frihedsberøvelse begået i Randers-området mod en 27-årig mand.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen.

**

 

24-årige mand stod for 3 ud af 12 sigtelser ved færdselskontrol

Østjyllands Politis færdselsafdeling var torsdag eftermiddag og aften på gaderne i det vestlige Aarhus for at lave færdselskontrol. Det kom der 12 sigtelser ud af – halvdelen på grund af for høj fart.

En af dem, der kørte for hurtigt, var en 24-årig mand, der ved 23-tiden kørte 112 km/t på Paludan Müllers Vej, hvor man må køre 70 km/t. Forseelsen medførte mandens 11. klip i kørekortet inden for de seneste tre år, hvorfor kørekortet blev inddraget på stedet.

Den unge mand erkendte forholdet og forsikrede betjenten om, at han ikke ville køre videre. Og selvom tillid er godt, så er kontrol heller ikke helt skidt. For 14 minutter senere kunne samme patrulje standse den unge mand, der havde glemt sit løfte. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, og han lovede at blive holdende og afvente en fører med gyldigt kørekort.

Allerede seks minutter senere var den dog gal igen, da en anden patrulje standsede den samme bil med den samme fører, der fik endnu en sigtelse for kørsel uden førerret. Denne gang blev politiet på stedet, indtil en fører med kørekort kunne sætte sig bag rattet – bare for en sikkerheds skyld.

Sigtelserne fordelte sig på:

 • 1 x hastighed, betinget frakendelse
 • 5 x hastighed, klip
 • 2 x kørsel uden førerret
 • 1 x manglende sikkerhedssele
 • 1 x kørekort ej medbragt
 • 2 x øvrige færdselsforseelser

**

Specialpatruljen fandt narko på Samsø

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag en tur på Samsø, da man havde modtaget oplysninger om, at der på forskellige adresser på øen blev opbevaret narkotika. Med sig havde betjentene en af Østjyllands Politis specialtrænede narkohunde.

Første stop var på en adresse ved Nordby, hvor beboeren blev oplyst om at patruljen havde mistanke om, at der skulle være narko på stedet. Den mandlige beboer fremviste selv en krukke med skunk, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika. Der blev ikke fundet yderligere ved ransagning.

Patruljen fortsatte videre til Ørby, hvor der også der skulle opbevares narko. Da specialpatruljen kom frem og bankede på, råbte beboeren ”kom ind”, hvorfor patruljen gik ind ad den ulåste dør. På stedet var der tydelig lugt af hash. Beboeren blev oplyst om, at patruljen ville ransage på stedet og der blev både fundet hash og skunk. Den kvindelige beboer oplyste at det var kærestens stoffer, hvorfor han blev kontaktet telefonisk. Han erkendte besiddelse af både skunk og hash, hvilket han blev sigtet for.

Patruljen fortsatte til en adresse ved Kolby, hvor de skulle tale med en person til en anden sag. På adressen åbnede en anden person op, og han havde netop røget en joint, hvorfor der lugtede af hash. På stedet blev der fundet en halv joint samt lidt skunk. Da patruljen fortsatte ransagningen, blev der fundet en pose med en større mængde hash og skunk, pakket i salgsposer, samt nøgler til en anden adresse. Her blev der også foretaget en ransagning, hvor der ligeledes blev fundet en større mængde hash og skunk, hvorfor manden blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

Udgav sig for at være fra ”Udbetaling Danmark”

Torsdag kl. 13.45 blev en 73-årig kvinde fra Aarhus ringet op af en ukendt mand, der oplyste, at han ringede fra Udbetaling Danmark for at informere kvinden om, at de i september havde sendt hende noget i e-boks, som hun ikke havde svaret på. Manden forklarede kvinden, at det drejede sig om 3.800 kroner, som kvinde havde til gode.

Kvinden havde sagt til manden, at hun lige ville logge ind på e-boks for at tjekke. Da hun herefter sagde ”det er vel ikke et fup-nummer” blev røret lagt på. Det lykkedes ikke for manden at få narret nogen personlige oplysninger ud af den 73-årige kvinde.

**

Hashlugt fra kælderrum førte til ransagning og anholdelse

Torsdag kl. 11.07 gik en gående patrulje fra lokalpolitiet i Aarhus Vest forbi en kælderopgang på Gudrunsvej i Brabrand, hvor de observerede, at der lugtede kraftigt af hash. Betjentene fandt frem til det kælderrum, hvor lugten kom fra og besøgte herefter den lejlighed, der hørte til kælderrummet.

Her traf betjentene en 33-årig mand, der blev gjort bekendt med, at politiet ville se lidt nærmere på lejligheden. Under ransagningen blev der fundet mindre mængder hash og skunk samt nogle kontanter, som menes at stamme fra salg af narkotika.

Efterfølgende blev kælderrummet ransaget, og der blev der fundet større mængde hash og skunk samt flere joints. Den 33-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for både besiddelse af narkotika til eget brug og for besiddelse af narkotika med henblik på salg.

**

Ølglas-tyve taget på fersk gerning

Torsdag kl. 23.38 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en bar i Randers midtby, hvor bestyreren havde tilbageholdt to mænd, der var taget i at stjæle ølglas fra et lager i kælderen. Bestyreren var kommet ned i kælderen, da han havde set tre mænd, der var i færd med at fylde flere ølglas ned i en rygsæk.

Da det gik op for de tre mænd, at de var blevet opdaget, stak den ene af fra stedet, mens en af de andre begyndte at stille glassene på plads igen. De to tilbageværende mænd blev tilbageholdt, mens der blev ringet efter politiet.

Da patruljen ankom til stedet blev de to mænd på 24 og 30 år sigtet for tyveri og de stjålne ølglas blev leveret tilbage til baren.

**

Fuld mand skabte uro ved banegården

Torsdag kl. 18.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der stod en mand foran banegården i Aarhus og råbte og spyttede efter tilfældige mennesker på gaden. Da betjentene kort efter ankom til stedet og til kontakt til den 65-årige mand begyndte han at råbe efter dem på engelsk.

Manden, der virkede ganske beruset, gik herefter målrettet mod den ene betjent med en cykellås i hånden, og han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Torsdag kl 07.05 skete der et færdselsuheld på Postvej i Hinnerup. En 50-årig kvindelig bilist kom kørende ad Postvej, da hun bremsede ned og på grund af det glatte føre mistede herredømmet over bilen, så den endte på siden og ramte et hegn. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Torsdag kl. 14.27 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Randersvej i Aarhus N. En 26-årig kvindelig bilist kom kørende ad Randersvej og ville bremse ved krydset, men det lykkedes ikke helt, formentlig på grund af glat føre, hvilket resulterede i at den 26-årige påkørte en anden bil, ført af en 38-årig kvinde, der forsøgte at undvige, og i den forbindelse ramte en tredje bil, der blev ført af en 22-årig mand. Den 26-årige kvinde ramte herefter en bus, der blev ført af en 49-årig mand. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet. Den 26-årige kvinde blev sigtet for ikke at have holdt tiltrækkelig afstand til forankørende.

Torsdag kl. 14.50 blev en 40-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus. Da det var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev sigtet for kørsel uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 16.18 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Thorvaldsensgade i Aarhus C. En 24-årig kvinde kørte over for rødt lys, hvorefter hun blev påkørt af en bil, der blev ført af en 54-årig kvinde. Cyklisten blev undersøgt i en ambulance, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Hun blev efterfølgende sigtet for at have kørt frem for rødt lys.

Torsdag kl. 16.35 blev en 54-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Dråbyvej i Ebeltoft.

Natten til fredag kl. 00.38 blev en 24-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Garnisonsvej i Randers NØ.

Natten til fredag kl. 03.40 blev en 21-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. Hun blev desuden sigtet for narkobesiddelse, da der efterfølgende blev fundet en mindre mængde skunk på hendes bopæl.

Natten til fredag kl. 04.27 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Store Torv i Aarhus.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Jyllands Allé i Aarhus C begået mellem onsdag den 9/2 kl. 11.00 og torsdag den 10/2 kl. 08.20
 • På Lyngåvej i Hadsten begået mellem lørdag den 29/1 kl. 16.00 og mandag den 31/1 kl. 16.00
 • På Åbyvej i Åbyhøj begået mellem onsdag den 9/2 kl. 17.00 og torsdag den 10/2 kl. 16.30
 • På Banegårdsgade i Aarhus C begået mellem onsdag den 9/2 kl. 18.00 og torsdag den 10/2 kl. 21.30
 • På Bragesvej i Åbyhøj begået torsdag den 10/2 mellem kl. 17.50 og kl. 22.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi