Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Tre indbrudstyve sigtet søndag

I løbet af søndagen blev tre personer sigtet for indbrud begået i villa eller udhus.

Den første sag var fra kl. 18.16, hvor der blev begået indbrud i en villa på Kastrupvej i Langkastrup, Randers SØ. Her havde en mand observeret lys fra en lommelygte inde hos naboen, hvis hus han havde lovet at holde øje med. Han gik over mod huset og på vejen derhen, mødte han en mand, der forklarede, at han skam også passede huset for naboen, hvorefter manden kørte fra stedet i bil. Den rigtige nabo kunne herefter se, at der var opbrudsmærker i et vindue, og han ringede efter politiet, der fik fat i den formodede indbrudstyv, en 48-årig mand, der blev sigtet for indbruddet.

Kl. 19.00 var det en vaks borger i kolonihaveforeningen Moselund i Hasle, der fik tilbageholdt en indbrudstyv. Den 42-årige mand var på vej hen til sit kolonihavehus, da han så to personer komme gående ud fra sin grund. Han råbte efter dem, men de løb hurtigt væk fra stedet. Den 42-årige mand og hans kammerat løb efter og fik indhentet den ene, en 18-årig mand, som de fik lagt ned på jorden, hvorefter de ringede efter politiet. Det viste sig, at den 18-årige mand og hans makker, havde været inde i den 42-åriges skur og stjæle værktøj. En hundepatrulje fandt efterfølgende det stjålne værktøj, som de to mænd havde smidt fra sig, da de løb fra stedet. Den 18-årige mand blev anholdt og siget for indbrud i udhus, og kosterne blev leveret tilbage til rette ejermand.

Det tredje indbrud blev begået søndag kl. 21.20 i en villa på en gårdejendom på Ruhøjvej i Gassum ved Spentrup. I forbindelse med undersøgelser og afhøringer på stedet fik politiet en formodning om, hvem der kunne stå bag indbruddet. Betjentene kørte derfor efterfølgende til en adresse i nærheden, hvor de tog kontakt til en 31-årig kvinde, der blev sigtet for at stå bag indbruddet.

**

 

Tyveri i genbrugsbutik udviklede sig voldsomt

Søndag ved 15/16-tiden kom 4-5 unge mennesker ind i en genbrugsforretning på Vestervej i Ebeltoft. Butiksbestyreren har forklaret til politiet, at han blev opmærksom på, at den ene af dem havde taget et metalskilt og gemt under jakken, hvorefter hele gruppen forlod forretningen.

Butiksbestyreren fulgte efter dem, og ham, der havde taget skiltet, erkendte tyveriet og afleverede skiltet tilbage. Han blev herefter bedt om at følge med ind i baglokalet, hvor han fik besked på, at tyveriet ville blive anmeldt til politiet. Butiksbestyreren fik taget billede af den unge mands ID, hvorefter han bad ham om at forlade stedet og ikke vise sig i butikken igen.

Ca. 20-30 minutter senere kom manden tilbage i en bil og sad og kiggede ind i butikken. Butiksbestyreren har forklaret, at han gik ud til ham, og bad ham om at køre fra stedet. Den unge mand sagde, at han ville have butiksbestyreren til at slette de billeder, han havde taget af hans ID. Dette nægtede butiksbestyreren, der i stedet forsøgte at tage et billede af bilens nummerplade.

Den unge mand steg ud af bilen og forsøgte at gå i vejen, så butiksbestyreren ikke kunne tage et billede. Herefter tog han, ifølge butiksbestyreren, en pistollignende genstand op, og butiksbestyreren trak sig og gik ind i butikken. Den unge mand satte sig herefter ind i bilen og kørte fra stedet.

På baggrund af anmeldelsen om, at der var set en pistol, blev der sendt flere patruljer til stedet, og signalementet på bilen og manden blev rundkastet. Kort efter kl. 17 spottede en patrulje bilen på Østeralle i Ebeltoft. Bilen blev standset, og de to personer, der sad i den, blev beordret ud.

Den 19-årige mand, der førte bilen, blev anholdt og sigtet for trusler på livet og for butikstyveri. Den 14-årige pige, der sad som passager, blev kortvarigt tilbageholdt for at sikre hendes tilstedeværelse, og de sociale myndigheder blev underrettet.

Den pågældende pistol blev efterfølgende fundet på en anden adresse i Ebeltoft, hvor den 19-årige mand tilsyneladende havde forsøgt at gemme den hos en kammerat. Det viste sig dog, at der var tale om en gasdrevet hardball pistol.

**

 

Spirituspåvirkede bilister i drive-in hos McDonald’s

Burgere og fritter er for mange en god dagen-derpå-menu, når man har fået lidt for meget at drikke aftenen og natten forinden. Det er dog en rigtig dårlig idé selv at sætte sig bag rattet og hente maden, hvis alkoholen ikke er helt ude af kroppen – eller hvis man vælger at drikke videre i løbet af søndagen. Det kan en 50-årig kvinde og en 51-årig mand skrive under på.

Søndag kl. 16.53 kørte den 50-årige kvinde i McDrive hos McDonald’s på Viby Ringvej i Viby. Hun var dog ikke helt opmærksom og påkørte en anden bil, ført af en 51-årig mand, der også holdt i McDrive-køen. Påkørslen medførte kun mindre materiel skade, men den 51-årige mand mistænke, at kvinden var påvirket af spiritus og tog derfor nøglerne fra hende. Da betjentene ankom til stedet, blev kvinden anholdt og sigtet for spirituskørsel og blev kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve.

Kl. 19.51 skete der stort set det samme i McDrive hos McDonald’s på Randersvej i Aarhus N. Denne gang var det en 51-årig mand, der kørte ad tilkørselsrampen ind til McDrive, hvor han påkørte en anden bil, ført af en 26-årig mand, der holdt stille i drivein-køen. Der skete kun mindre materiel skade, men en alkometertest viste, at den 51-årige mand havde en promille på den anden side af 2,0. Hans fik derfor både en sigtelse for spirituskørsel og fik beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation, da kørsel med en promille over 2,0 betragtes som vanvidskørsel.

**

 

Fire formodede tyveknægte anholdt i nat

Natten til mandag kl. 04.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 35-årig mand, der netop havde overrasket flere formodede indbrudstyve på sin grund i Skæring ved Egå. Personerne var dog netop kørt fra stedet i bil.

En patrulje var få minutter fra stedet, og betjentene spottede kort efter en bil, der kom kørende imod dem på Skæring Sandager. Patruljen standsede bilen, hvori der sad fire underlandske personer, der kom med nogle divergerende forklaringer om, hvorfor de kørte rundt i området midt om natten.

Til sidst erkendte den ene af dem, at de var kørt ud for at se, om de kunne stjæle cykler eller andet, som de kunne få penge for. Under ransagning af bilen fandt betjentene også flere genstande, som kunne underbygge mistanken om, at de fire personer ikke bare var taget på sightseeing.

De fire personer blev derfor alle anholdt og sigtet for tyveri. De blev herefter kørt ind til politigården med henblik på fastlæggelse af deres identitet.

**

 

Færdselsindsatser gav 30 sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling trodsede lørdagens storm og var i løbet af eftermiddagen forbi Hammel, Hinnerup og Odder for at lave færdselskontroller. Det kom der 30 sigtelser ud af – 13 i Hammel, syv i Hinnerup og 10 i Odder.

Sigtelserne fordeler sig på:

 

Hammel

1 ulovlig lille knallert
4 kørsel uden sikkerhedssele
1 kørekort ej medbragt
1 kørekort udløbet
3 fejl og mangler på køretøj
1 kørsel uden forreste nummerplade
1 manglende CVR nummer på varebil
1 parkeringsafgift

 

Hinnerup

1 kørsel mod ensretningen
2 overhaling højre om (klip)
1 cyklist frem for rødt lys
1 anvisninger ej efterkommet (skiltning eller afmærkning)
1 manglende CVR nummer på varebil
1 fejl og mangler på køretøj

 

Odder

2 anvisninger ej efterkommet (skiltning eller afmærkning)
1 hastighed landevej (klip)
1 cykel uden lys
1 kørekort ej medbragt
1 parkeringsafgift
1 manglende dagsbevis til varebil.
1 manglende tegngivning
1 forkert lygteføring (blænding med fjernlys)
1 spirituskørsel.

**

 

Bilist fik fire sigtelser med hjem

Søndag kl. 10.33 standsede en patrulje en bil på Gammel Viborgvej i Sabro, idet betjentene spottede føreren af bilen tale i håndholdt mobiltelefon. Betjentene tog kontakt til den 22-årige mand, der sad bag rattet og oplyste ham om, at det kostede en sigtelse og et klip i kørekortet.

Det viste sig, at manden heller ikke havde sikkerhedssele på, hvilket han også blev sigtet for. Han havde heller ikke medbragt sit kørekort, hvilket kostede ham den tredje sigtelse. Han nåede også at få en fjerde, da han råbte skældsord af betjentene.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 15.17 skete der et færdselsuheld i krydset Skovgaardsgade/Carl Blochs Gade i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist kom kørende ad Carl Blochs Gade og skulle svinge til venstre ad Skovgaardsgade, da han påkørte en 24-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 20-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Kærvænget i Tranbjerg begået mellem lørdag den 29/1 kl. 15.00 og søndag den 30/1 kl. 08.00
  • På Jegstrupvænget i Tranbjerg begået mellem lørdag den 29/1 kl. 20.00 og søndag den 30/1 kl. 14.30
  • På Aavej i Ballen, Samsø begået mellem onsdag den 26/1 og søndag den 30/1 kl. 08.00
  • På Granvænget i Fårup begået mellem fredag den 28/1 kl. 15.30 og søndag den 30/1 kl. 16.15
  • På Hobrovej i Randers C begået mellem onsdag den 26/1 kl. 07.30 og søndag den 30/1 kl. 16.20
  • På Jegstrupvænget i Tranbjerg begået søndag den 30/1 kl. 16.36
  • På Kastrupvej i Randers SØ begået søndag den 30/1 kl. 18.16
  • I Birkehaven i Lystrup begået mellem fredag den 28/1 kl. 15.30 og søndag den 30/1 kl. 20.00
  • På Ruhøjvej i Spentrup begået søndag den 30/1 kl. 21.20
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi