Nyt fra Samsø i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 14.00 tre mænd i grundlovsforhør ved retten i Aarhus. De tre mænd i alderen 34, 35 og 36 år er sigtet for at have overfaldet en 44-årig mand.

Overfaldet fandt sted tidligt fredag morgen på en adresse i Aarhus C, hvor den forurettede ifølge sigtelsen blandt andet blev snittet med kniv samt slået og sparket i hovedet.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Groft hærværk mod bus

Torsdag morgen blev en patrulje fra Østjyllands Politi sendt til Skejbyparken i Aarhus N, hvor en utilfreds buspassager ifølge en anmeldelse tidligere på morgenen havde smadret flere ruder i en bus. Bussen havde holdt parkeret ved et busstoppested på stedet, og episoden fandt sted omkring kl. 06.19.

Ifølge anmeldelsen havde passageren ikke ønsket at forlade bussen, da den var standset ved det sidste stop på ruten, hvorefter han havde taget en bushammer og smadret ruderne.

Ved patruljens ankomst til stedet havde den mulige gerningsmand forladt området, men betjentene foretog sporsikring og kunne ligeledes konstatere, at flere ruder var blevet knust med en bushammer. Det blev umiddelbart vurderet, at der var sket skader for flere hundredetusinde kroner.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere.

**

 

Større brand i villa

Østjyllands Politi modtog torsdag kl. 17.55 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en villa på Højvej i Sabro.

Ved myndighedernes ankomst til stedet var villaen allerede overtændt, og af frygt for nedstyrtningsfare blev et område nær boligen afspærret. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, men husets ejer blev tilset på stedet i forbindelse med nogle mindre brand- og røgskader.

Naboerne i området blev opfordret til at lukke vinduer og ventilationsanlæg i forbindelse med røgudviklingen fra branden, der var så omfattende, at det meste af huset udbrændte. Politiet forlod stedet omkring kl. 19, mens brandfolkene blev nogle timer ud på aftenen og færdiggjorde slukningsarbejdet.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere. Der er umiddelbart intet, der tyder på, at branden er blevet bevidst påsat.

**

 

Sabel og kniv i bilen

En 39-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 20.04 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Vilhelm Becks Vej i Viby J. Her blev han i første omgang sigtet for at køre bil uagtet, at han var påvirket af euforiserende stoffer og anholdt. 

En efterfølgende ransagning af mandens køretøj førte betjentene til fundet af en sabel og en kniv, som den 39-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med. Han blev derfor også sigtet for at overtræde både knivloven og våbenloven.

**

 

Minilæsser stjålet fra byggeplads

Torsdag kl. 08.46 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var blevet stjålet en rød minilæsser af mærket Kubota fra en byggeplads i Odder. Ifølge anmeldelsen har minilæsseren en værdi af flere hundredetusinde kroner, og tyveriet har angiveligt fundet sted i perioden fra onsdag d. 8/2 kl. 16.00 til torsdag morgen d. 9/2 kl. 07.00.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og opfordrer generelt til, at man ikke lader sig friste af en mulig god handel, hvis man skulle støde på vare, der er blevet sat til salg for billigt.

**

 

Nye tip førte til flere fund af ulovlige stoffer

På baggrund af et troværdigt tip rettede betjente fra Østjyllands Politi torsdag eftermiddag henvendelse på en adresse i Randers C, hvor der angiveligt skulle foregå salg af amfetamin.

På adressen foretog politiet en ransagning af bopælen, hvor der blev fundet både salgsposer og en digitalvægt samt nogle hundrede gram hash og amfetamin. Lejlighedens 56-årige mandlige beboer blev derfor sigtet for salg af euforiserende stoffer.

Også i Sabro skulle der ifølge et tip til politiet blive solgt euforiserende stoffer fra en privat adresse, hvorfor Specialpatruljen torsdag aften foretog en ransagning af stedet.

Ved patruljens ankomst blev en 28-årig kvindelig beboer i første omgang sigtet for besiddelse af flere hundrede gram kokain, hash og skunk, som blev fundet på bopælen. En 32-årig mand er dog mistænkt som den reelle ejer af de ulovlige euforiserende stoffer, hvorfor sagen nu vil blive efterforsket nærmere.

**

 

Færdsel:

En 52-årig kvinde blev torsdag kl. 11.00 sigtet for at køre på knallert, mens hun var påvirket af euforiserende stoffer, da hun blev standset af en patrulje på Gl. Landevej i Randers SØ.

Torsdag kl. 12.44 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Randers SØ, hvor en bil og en bus var kørt sammen i krydset ved Århusvej. En 79-årig kvinde og en 44-årig mand var impliceret i uheldet, men ingen personer kom umiddelbart til skade. Sammenstødet medførte nogle mindre trafikale gener, da køretøjerne spærrede dele af vejen.

Torsdag kl. 12.44 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand, hvor en 23-årig kvindelig bilist skulle foretage et venstresving i krydset ved Åby Ringvej. På samme tid kørte en bus ligeud, hvormed den 23-årige kvinde og bussen kørte ind i hinanden. Hverken kvinden eller den 43-årige mandlige buschauffør kom umiddelbart til skade, mens en 77-årig kvindelig buspassager dog blev kørt til kontrol på hospitalet, da hun i forbindelse med chaufførens hårde opbremsning var væltet i bussen. Der skete ligeledes en del materielle skader på begge de involverede køretøjer, og den 23-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

En 32-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 12.56 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på N P Josiassens Vej i Grenå uden gyldigt kørekort. Bilens 33-årige kvindelige ejer blev ligeledes sigtet for at udlåne bilen til en person uden gyldigt kørekort.

Torsdag kl. 13.58 skete der et færdselsuheld på Hørgårdsvej i Risskov, hvor en 18-årig kvindelig bilist blev kørt ned af en bil ført af en 27-årig kvinde. Cyklisten pådrog sig nogle mindre skader, og der skete begrænset med materiel skade i forbindelse med sammenstødet.

Torsdag kl. 15.00 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej nær Brabrand, hvor to personbiler kørte sammen i forbindelse med køkørsel. Ingen personer kom til skade, og trafikken blev ikke mærkbart påvirket af uheldet, da køretøjerne selv kunne køre ud i nødsporet.

En 43-årig kvinde blev torsdag kl. 19.48 standset af en patrulje på Landevejen i Tranbjerg, da hun blev set køre slingrende på vejen. Her blev hun efterfølgende målt til at have en promille over det tilladte, hvorfor hun blev sigtet for spirituskørsel og anholdt. 

En 39-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 20.05 sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende og blev standset af politiet på Marsk Stigs Vej i Tranebjerg på Samsø

En 17-årig mand blev tirsdag aften kl. 21.01 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Gudrunsvej i Brabrand uden gyldigt kørekort.

En 37-årig mandlig bilist blev tirsdag aften kl. 22.19 standset af en patrulje, da han kom kørende på Gudrunsvej i Brabrand. Her blev han sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort. 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Balle Skovvej i Balle begået mellem onsdag d. 8/2 kl. 22.30 og torsdag d. 9/2 kl. 07.17
På Egeskellet i Malling begået mellem lørdag d. 28/1 kl. 07.00 og torsdag d. 9/2 kl. 15.00
På Holsteinsgade i Odder begået mellem søndag d. 5/2 kl. 19.00 og torsdag d. 9/2 20.15
På Myrdalsvej i Randers NV begået torsdag d. 9/2 mellem kl. 14.15 og kl. 21.00
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi