Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - fredag den 29. januar

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ville ikke visiteres i visitationszone – anholdt og sigtet

En patrulje fra Østjyllands Politi traf torsdag kl. 19.52 fem mænd, som stod ved en bil på en tankstation på Silkeborgvej i Brabrand. Stedet er inden for den visitationszone, som politiet har oprettet, og betjentene besluttede sig for at visitere mændene. 

En 21-årig mand nægtede at lade sig visitere og tændte i stedet for en cigaret, som han begyndte at ryge foran betjentene. Da han trods gentagne opfordringer ikke ville lægge cigaretten fra sig, lagde betjentene ham i håndjern. Han kæmpede kraftigt imod og råbte op, men betjentene fik ham anholdt og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden. 

Under anholdelsen blev de fire andre mænd aggressive og begyndte at filme betjentene med deres mobiltelefoner. Da en 31-årig mand råbte diverse skældsord efter patruljen, blev han også anholdt og sigtet for at fornærme politiet. 

Mændene blev i øvrigt ikke fundet af besiddelse af nogle ulovlige effekter, da de blev visiteret. 

**

 

Lugt af hash under ransagning førte til nabo-anholdelse

Østjyllands Politis specialpatrulje tog torsdag kl. 21.55 ud til en adresse i nærheden af Allingåbro efter et tip om, at der var narko på stedet. 

Under en ransagning af lejligheden fandt betjentene både amfetamin, kokain og hash, og derudover lå der også en springkniv og en signalpistol. 

Både våben og stoffer blev beslaglagt, og den 25-årige mand, som bor på stedet, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af kniv- og våbenloven. 

Under arbejdet på stedet bemærkede betjentene, at det lugtede af hash fra nabolejligheden. De bankede derfor på og blev lukket ind af den 25-årige mandlige beboer. Han erkendte, at han lige havde røget hash, og patruljen besluttede derfor også at ransage hans hjem. 

På stedet fandt de kokain, hash og skunk, nogle tusinde kroner i kontanter, et par digitalvægte og en del salgsposer. 

Den 25-årige blev derfor anholdt og sigtet for narkosalg.  

**

 

Café holdt åbent - ni personer sigtet

Ni mænd i alderen 28-51 år blev torsdag aften sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet, da de befandt sig i en café i Brabrand, som mod corona-lovgivningen holdt åben. Ejeren af stedet blev desuden sigtet for at have åbnet caféen og kan formentlig se frem til en bøde på 10.000 kroner. 

En patrulje opdagede kl. 21.55, at der stod flere biler ved caféen. Der var rullet gardiner for vinduerne, men betjentene kunne høre stemmer fra stedet, så de bankede på den låste dør, der efter noget tid blev åbnet.

Inde på caféen befandt der sig fire personer, men efter at have kigget lidt rundt i lokalet, fandt patruljerne yderligere fem mænd, der gemte sig i et skab. 

Patruljen fandt også noget hash og nogle kokainrester, som blev beslaglagt – men det var ikke muligt at finde frem til, hvem der havde været i besiddelse af stofferne. 

**

 

Brand i tom staldbygning

Politi og brandvæsen blev torsdag kl. 11.56 kaldt til en brand i en tom staldbygning på Hammelvej i Jebjerg ved Langå. Brandvæsnet fik slukket ilden, inden den nåede at brede sig til beboelse eller den tilstødende staldbygning med dyr. 

Ingen kom til skade ved branden, som formentligt opstod i forbindelse med noget arbejde i bygningen. 

**

 

Peberspray og strømpistol beslaglagt i visitationszone

En patrulje tog torsdag kl. 15.13 kontakt til en 22-årig mand, da han parkerede sin bil på p-pladsen ved Gellerup Kirke, der ligger inden for visitationszonen. Den 22-årige blev visiteret og i hans lomme, fandt betjentene en peberspray. Den blev beslaglagt, og manden blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

I den 22-åriges bil lå en joint, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Senere omkring kl. 00.45 standsede en patrulje en bil på Grimhøjvej i Brabrand. Bag rattet sad en 25-årig mand, som havde en strømpistol på sig. Den blev beslaglagt og ligesom den 22-årige, blev han også sigtet efter våbenloven. 

**

 

Rumænsk kvinde anholdt og tilbageholdt efter brud på corona-regler

En patrulje tog torsdag kl. 19.18 på kontrolbesøg på en adresse på Fuglesangs Allé i Aarhus V, hvor de mistænkte, at en kvinde drev bordelvirksomhed. 

Politiet havde fundet flere annoncer på nettet, hvor der blev tilbudt seksuelle ydelser for penge, og derfor tog de forbi adressen. 

På stedet traf de en 23-årig rumænsk kvinde, som blev sigtet for at overtræde corona-bekendtgørelsen ved at holde åbent for kunder. Desuden blev hun sigtet for at have givet urigtige oplysninger ved indrejsen til Danmark ved at have vist nogle papirer, hvor der stod, hun skulle besøge sin kæreste. 

Det er politiets formodning, at kvinden havde aftalt med en mand, at han skulle agere kvindens kæreste og underskrive en erklæring, men at de reelt ikke er i et forhold, og at kvinden derfor reelt ikke måtte rejse ind i landet på det tidspunkt. 

Kvinden bliver nu tilbageholdt på Udlændingeloven, mens sagen bliver vurderet af Udlændingestyrelsen i forhold til evt. udvisning. 

**

 

To mænd anholdt for narkosalg

Torsdag kl. 14.34 standsede en patrulje tre mænd i en bil på Mariagervej i Randers NV. Da den 19-årige fører af bilen virkede påvirket, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. 

I bilen fandt betjentene flere salgsposer og sølvpapirskugler med hash. Stofferne blev beslaglagt, og den 19-årige bilist og to 20-årige passagerer blev sigtet for narkosalg. 

**

 

Glemt gryde forårsagede brand

Torsdag kl. 22.30 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om en brand i en lejlighed på Langelandsgade i Aarhus C. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som havde forårsaget større skader på køkkenet, men ikke havde nået at brede sig til resten af lejligheden. 

Beboeren i lejligheden forklarede, at han havde sat en gryde i gang på komfuret, hvorefter han var faldet i søvn og først vågnede ved, der var ild i gryden. Han var ikke kommet noget til i forbindelse med branden. 

Han blev sigtet efter beredskabsloven ved at have været uforsigtig med ild. 

**

 

Kørsel over for rødt førte til to anholdelser

En patrulje fra Østjyllands Politi fik hurtigt standset en bil, da de natten til fredag kl. 1.15, så bilisten køre over for rødt i krydset Viby Ringvej/Skanderborgvej i Åbyhøj. 

Bag rattet sad en 25-årig mand, som lugtede af hash og havde svært ved at snakke rent. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre over for rødt. 

På passagersædet sad en 23-årig mand, som viste sig at være efterlyst til fogedretten. Han blev derfor også anholdt. 

**

 

Specialpatruljen fandt kanonslag i lejlighed

Østjyllands Politis specialpatrulje troppede torsdag kl. 17.00 op på en adresse i Viby efter et tip om, at der blev solgt narko på stedet. 

Under ransagningen af lejligheden fandt betjentene dog ikke nogen stoffer. Til gengæld lå der 61 kanonslag, som blev beslaglagt. Den 22-årige mand, som bor i lejligheden blev sigtet efter fyrværkeriloven. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 10.15 blev en 61-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af landbetjenten på Ørbyvej på Samsø

Torsdag kl. 10.47 skete der et færdselsuheld på Gelbrovej i Houlbjerg ved Langå. En 82-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte op bag i en varebil med anhænger, som var parkeret i siden af vejen. En 83-årig kvinde, som var passager i bilen, blev efterfølgende indlagt på hospitalet med flere skader. 

Torsdag kl. 11.58 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Grundvej i Floes ved Randers SØ. 

Torsdag kl. 15.24 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Banegårdsgade/Houvej i Odder. En 55-årig kvindelig bilist ramte ind i en 15-årig dreng, som kom kørende på scooter. Den 15-årige slap umiddelbart fra uheldet med mindre skrammer. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 15.59 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. En 86-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil i forbindelse med et venstresving og kørte ind i et skilt. Han blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 16.46 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Viby. En 21-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 27-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 17.15 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Følle ved Rønde. En 73-årig mandlig bilist fik sandsynligvis et ildebefindende, hvorefter han kørte over i den modsatte kørebane og ramte ind i en bil ført af en 49-årig mand. Den 73-årige og to børn på 7 og 12 år, der var passagerer i hans bil, blev kørt til skadestuen til tjek. Ingen af dem kom dog umiddelbart noget alvorligt til. 

Natten til fredag kl. 2.00 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Brabrand. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Hougårdsvej i Brabrand begået mellem onsdag d. 27/1 kl. 18.30 og torsdag d. 28/1 kl. 10.00
På Adonisvej i Randers SØ begået torsdag d. 28/1 mellem kl. 15.00 og kl. 19.30
På Lilleåvænget i Hadsten begået torsdag d. 28/1 mellem kl. 16.30 og kl. 20.45
På Nørre Allé i Aarhus C begået torsdag d. 28/1 mellem kl. 15.00 og kl. 16.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi