Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - fredag den 5. marts

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 9.30 en 36-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for flere trusler på livet mod sin ekskone og for røveri ved at have skaffet sig uberettiget adgang til ekskonens lejlighed i Randers, hvor han skubbede hende ind i en dørkarm og frarøvede hende en mobiltelefon. Han sigtes desuden for at have opholdt sig ulovligt i Danmark. 

Forholdene er ifølge sigtelsen begået i januar og februar. 

Politiet har søgt efter den 36-årige i noget tid, og han blev anholdt torsdag morgen. 

Ved grundlovsforhøret blev den 36-årige varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig. Han kærede ikke kendelsen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en kvinde på 35 år og en mand på 48 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for narkosalg samt besiddelse af heroin, kokain og ulovlige piller med henblik på videresalg. 

De to sigtede blev anholdt torsdag aften af Østjyllands Politis specialpatrulje i Aarhus, hvor de blev fundet i besiddelse af stofferne og et større kontantbeløb. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at udtale sig yderligere. 

**

 

Hærværk mod lokalstation – vidner søges

Onsdag aften omkring kl. 20.20 blev den lokale politistation på Østergade i Hadsten udsat for hærværk, da en ukendt gerningsmand smed noget tilvirket fyrværkeri gennem brevsprækken. 

Der var ingen personer på politistationen på dét tidspunkt, så ingen kom til skade, men der skete mindre skader i form af flere brand- og sodmærker på væg og gulv. 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer omkring politistationen onsdag aften, eller fra folk som har oplysninger om, hvem gerningsmanden kan være. 

Oplysningerne kan gives til politiet via tlf. 114. 

**

 

Bilist med slukkede baglygter nægtede at standse 

En patrulje i en civil politibil fik torsdag kl. 19.33 øje på en bilist, der kørte på Mariagervej i Randers NV med slukkede baglygter. Betjentene dirigerede bilen ind til side og bad den 56-årig kvinde bag rattet om at tænde lygterne. 

Selvom betjentene viste deres politiskilt, nægtede kvinden at tro på, at det var politiet, og hun kørte hastigt fra stedet uden at tænde lygterne. 

Patruljen kørte efter med sirenerne tændt, men bilisten fortsatte kørslen i omkring to kilometer gennem Randers midtby – også selvom betjentene i civil fik assistance af en ”rigtig” patruljebil. 

Det lykkedes til sidst at få kvinden til at standse, men hun var ikke videre samarbejdsvillig, råbte skældsord efter en af betjentene og gjorde modstand, da hun blev anholdt. 

Hun blev lagt i håndjern og sigtet for ikke efterkomme politiets anvisninger og for at fornærme politiet. 

Den 56-årige havde flere tusinde kroner i kontanter på sig, og de blev næsten alle beslaglagt, da hun viste sig at have en del skattegæld. 

**

 

Bar machete i bukselinningen

To biler med i alt fem mænd, som befandt sig på en p-plads på Reginehøjvej i Aarhus N, påkaldte sig torsdag kl. 20.17 en patruljes opmærksomhed. 

Betjentene fik mistanke til, at mændene foretog sig noget ulovligt, og den mistanke blev bestyrket, da patruljen kunne lugte hash, da de kom hen til bilerne. 

Bilerne blev derfor ransaget, og mændene visiteret. I bukselinningen på en 17-årig ung mand sad en machete, og i hans lomme lå flere ulovlige piller. Han blev derfor for overtrædelse af knivloven og for besiddelse af euforiserende stoffer. 

En 22-årig mand fik også en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer, da han også havde nogle piller i lommen, og en 23-årig mand fik samme sigtelse, da han vedkendte sig en klump hash, der blev fundet i bilen. 

**

 

Sigtet for narkokørsel – opgav falsk navn

En borger ringede torsdag kl. 10.11 til politiet og fortalte, at han kørte bag en slingrende bil på Tulipvej i Randers SØ.  Føreren af bilen havde pludseligt foretaget en farlig u-vending, og anmelderen mistænkte ham for at være påvirket. 

En patrulje kørte til stedet og kort efter fandt de frem til bilen, der nu holdt i vejsiden på Stånumvej. 

Betjentene tog kontakt til bilisten, som blev bedt om at vise id. Han legimiterede sig med et sundhedskort, og patruljen slog personnummeret op i deres systemer. Her fandt de et billede af personen med personnummeret, og han lignede overhovedet ikke bilisten. 

Patruljen bad nu bilisten om at opgive sit rigtige navn og personnummer, men det nægtede han. Da han blev visiteret, fandt betjentene et sygesikringskort i hans ene sko, og på den måde fandt de ud af, at bilisten var en 29-årig mand fra Åbyhøj. 

Den 29-årige virkede påvirket af stoffer, og han endte med at blive anholdt – sigtet for narkokørsel og for at opgive falsk navn til politiet. 

**

 

Råbende mand anholdt på banegården

En 26-årig beruset mand skabte natten til fredag omkring kl. 1.45 så meget uro på banegården i Aarhus, at han endte med at blive anholdt. 

En vagt på stedet tilkaldte politiet, da manden opførte sig aggressivt, røg cigaretter på stedet, råbte af tilfældige forbipasserende og nægtede at forlade stedet. 

Da en patrulje dukkede op på banegården, blev de også overfuset af den 26-årige, der endte med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Brand i container i Brabrand

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 19.17 en anmeldelse om, at der var ild i en skraldecontainer ud for nogle bygninger på Ingasvej i Brabrand. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der ikke nåede at brede sig yderligere. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen, men politiet mistænker, at branden er påsat. 

** 

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.10 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev anholdt af en patrulje på Hovedgaden i Rønde. 

Torsdag kl. 12.59 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Runevej i Hasle. En 56-årig kvindelig bilist ramte ind i en bil ført af en 27-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 56-årige blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Torsdag kl. 14.17 skete der et færdselsuheld i krydset Mariagervej/Bredstrupsgade i Randers C. En 64-årig mandlig bilist foretog en overhaling og kørte ind foran en bil ført af en 65-årig mand. Den 65-årige kørte op bag i den 64-åriges bil, der snurrede rundt og ramte ind i en 45-årig kvindelig fodgænger, der gik på fortovet. Kvinden blev efterfølgende tilset i en ambulance, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 15.35 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Fuglsangsvej i Grenaa. En 81-årig kvindelig bilist foretog et venstresving ind foran en bil ført af en 26-årig mand, hvorefter bilerne stødte sammen. Den 81-årige blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 15.43 blev en 76-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset på Tanderupvej på Samsø af landbetjenten.

Natten til fredag kl. 00.57 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV. Da betjentene fandt en mindre mængde amfetamin i hans lomme, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Indbrud

Der et det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Rosenholmvej i Hornslet begået torsdag d. 4/3 mellem kl. 7.55 og kl. 13.45
På Rosenholmvej i Hornslet begået mellem onsdag d. 3/3 kl. 23.30 og torsdag d. 4/3 kl. 15.00
På Skovbakkevej i Lime ved Mørke begået torsdag d. 4/3 mellem kl. 6.20 og kl. 15.40
På Randersvej i Følle ved Rønde begået mellem mandag d. 1/3 kl. 7.00 og torsdag d. 4/3 kl. 16.20

 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi