Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - fredag den 6. august

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

Politiet søger vidner til knivstik

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 23.15 en anmeldelse om, at et slagsmål ved åen i Aarhus havde udviklet sig til, at en 33-årig mand var blevet stukket med kniv. Ifølge flere vidner på stedet opstod der af pt. ukendte årsager slagsmål mellem den 33-årige mand og en større gruppe unge mænd, der befandt sig ved cafeen Ziggy Sidewalk på Åboulevarden i Aarhus.

I forbindelse med slagsmålet blev den 33-årige mand stukket med kniv i brystet, hvorefter han sammen med en gruppe venner løb fra stedet mod Kannikegade og Aarhus Teater, hvor han lå, da politiet ankom. Manden blev i kritisk tilstand kørt til skadestuen, hvorfra han senere blev meldt uden for livsfare. Hans tilstand betegnes nu som stabil.

I forbindelse med efterforskningen afspærrede politiet et større område omkring åen, hvor der på gerningstidspunktet befandt sig rigtig mange mennesker. Mange af dem har politiet allerede talt med, men hvis der er andre, der har set selve slagsmålet og/eller knivstikkeriet, og som endnu ikke har været i kontakt med politiet, må man meget gerne henvende sig til Østjyllands Politi.

Det er politiets formodning, at der var tale om et internt opgør og at parterne kender hinanden, men politiet vil gerne have hjælp til at få identificeret gerningsmanden og den gruppe af personer han var sammen med.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

83-årig mand fundet i live på Samsø

Efter knap to døgns eftersøgning blev den 83-årige mand, der siden tirsdag har været meldt savnet på Samsø, fundet i live torsdag eftermiddag. Manden blev fundet liggende på en mark ca. to kilometer fra det sted, hvor han sidst blev set tirsdag ved middagstid. Manden var meget dehydreret og konfus, men han har det efter omstændighederne godt. Hans pårørende blev kort efter orienteret om, at han var fundet i live.

Manden blev fundet efter en meget intens eftersøgning med brug af både hunde, helikopter og droner. Østjyllands Politi har i forbindelse med eftersøgningen fået stor hjælp fra Hjemmeværnet, det har assisteret med at afsøge områder, tjekke skure og udhuse og stemme dørklokker. Politiet har også oplevet en stor hjælpsomhed fra beboere og sommergæster på øen.

Østjyllands Politi vil gerne takke alle, der har bidraget i forbindelse med eftersøgningen. Politiet beder samtidig medier og andre, der har bragt mandens navn og billede, om at slette dem igen.

**

 

Harmonikaspillende mand havde tilsyneladende glemt politiets advarsel

Torsdag kl. 15.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der på vegne af både sig selv og sine kollegaer ønskede politiets hjælp til at få sat en stopper for en harmonikaspillende mand, der havde taget opstilling på Ryesgade i Aarhus. Ifølge anmelderen spillede manden meget højt og stort set uden pauser. Han spillede desuden den samme sang igen og igen, hvilket han i øvrigt ikke var særligt dygtig til.

Beskrivelsen af den harmonikaspillende mand lød som noget, betjentene havde hørt før. Og det viste sig da også, at manden var identisk med den harmonikaspillende mand, der onsdag blev bortvist fra Frederiksbro med besked om, at hans harmonikaspil ikke var ønsket noget offentligt sted i Aarhus midtby.

Den besked havde den 36-årig rumænske mand tilsyneladende ikke forstået, så denne gang endte det med, at han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. På politigården erkendte den 36-årige mand, at han godt kunne huske, at han dagen forinden havde fået besked på at indstille musikerkarrieren. Han betalte en straksbøde på 1500 kroner og lovede, at han ikke ville spille musik på gaden længere.

**

 

Tre ældre kvinder udsat for banktrick

Østjyllands Politi har i løbet af torsdag modtaget tre anmeldelser fra ældre kvinder, der alle har været udsat for den samme form for bedrageri. De tre kvinder er 91, 83 og 77 år gamle og bor i henholdsvis Risskov, Åbyhøj og Brabrand.

Den 91-årige kvinde fra Risskov blev onsdag ved 13-tiden ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra banken for at orientere hende om, at hun skulle have skiftet sit kort. Lidt senere kom der en mand hjem til hende for at hente hendes kort. Hun henvendte sig efterfølgende til sin nabo, der hjalp hende med at få kortet spærret. Der var umiddelbart ikke nået at blive hævet penge på hendes konto.

Torsdag kl. 15.30 blev den 83-årige kvinde fra Åbyhøj udsat for stort set samme svindelnummer. Hun blev også ringet op af en mand, der oplyste, han ringede fra banken. Han forklarede hende, at der var blevet hævet et større beløb på hendes konto, og at de ville sende en medarbejder ud til hende for at hente hendes kort, så hun kunne få et nyt. Kvinden havde udleveret kortet til manden, hvorefter der var blevet hævet et større kontantbeløb på hendes konto, inden hun nåede at spærre kortet.

Nogenlunde samtidig som ovenstående blev den 77-årige kvinde fra Brabrand ringet op af en mand, der oplyste han ringede fra banken, og at der var blevet hævet et større kontantbeløb på hendes konto, hvorfor hun skulle have skiftet sit dankort hurtigst muligt. Manden tilbød at sende en medarbejder ud til hendes bopæl og hente kortet, hvilket hun takkede ja til. Kort efter ankom en mand til kvindes bopæl, og hun udleverede sit dankort til ham i den tro, at han ville hjælpe hende med at få det spærret. Kvinden tog dog efterfølgende kontakt til sin søn, der fik hjulpet med at få spærret kortet, inden der nåede at blive hævet noget penge.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

To gange i detentionen indenfor samme døgn

Torsdag kl. 13.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et værested i Randers, hvor man ønskede hjælp til at få bortvist en mand, der var i besiddelse af en kniv. Da betjentene ankom til stedet tog de kontakt til den 31-årige mand, der selv oplyste, at det var korrekt, at han var i besiddelse af en kniv. Han blev derfor i første omgang anholdt og siget for overtrædelse af knivloven.

Da betjentene efterfølgende gennemgik hans lommer og taske fandt de desuden en økse og noget hash, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse og overtrædelse af våbenloven. Han blev efterfølgende kørt til politigården i Randers, hvor han fik lov at tilbringe nogle timer i detentionen, indtil han blev løsladt igen kl. 21.33.

Kl. 04.59 natten til fredag var den 31-årige mand på spil igen. En 43-årig mand kontaktede politiet, idet han hørte en rude blive knust ind til en lejlighed i Bjellerupparken i Randers NØ. Manden kunne efterfølgende se en person kravle ind i lejligheden. Den 43-årige mand tog kontakt til personen, der viste sig at være den 31-årige mand, som politiet havde haft fat i tidligere på dagen. Den 31-årige mand forklarede, at han havde en aftale med ham, der boede i lejligheden om, at han gerne måtte være der. Det endte dog i stedet med, at den 31-årige mand atter blev anholdt og denne gang sigtet for hærværk.

I forbindelse med anholdelsen og indsættelse i detentionen blev den 31-årige mand meget aggressiv og udadreagerende over for betjentene, som han også råbte skældsord efter. Han blev derfor også sigtet for to tilfælde af fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

**

 

Butikstyv på spil i Normal

Torsdag kl. 15.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Normal på Dytmærsken i Randers, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en mandlig butikstyv. Vagten havde set manden pakke en højtaler ud, hvorefter han var gået hen i hjørnet af butikken.

Da manden kort efter gik ud af butikken uden at købe noget tog vagten fat i ham og bad ham følge med ind i butikken. Det ville manden dog ikke og fortsatte i stedet mod busterminalen. Vagten fulgte efter ham og fik ham tilbageholdt ved busterminalen, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Den 20-årige mand blev fundet i besiddelse af en højtaler, en parfume og en red bull, som han havde stjålet fra Normal. Han blev derfor sigtet for butikstyveri.

**

 

Halm i brand

Torsdag kl. 12.24 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en traktor kørte med en brændende halmvogn ved Tyvhøjvej ved Dolmer nær Grenaa. Anmelderen oplyste, at der var blevet tabt brændende halm på vejen, som potentielt kunne sætte ild til omkringliggende uhøstede marker.

Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med opgaven. De havde fået kontrol over de brændende klynger af halm, der var blevet tabt på vejen og koncentrerede sig nu om den brændende vogn læsset med halm. Mens slukningsarbejdet stod på blev trafikken ledt uden om brandstedet.

Der var sket omfattende skade på den ca. seks meter lange påhængsvogn og flere steder på kørebanen, både hvor der var tabt brændende klynger af halm og i særlig grad der, hvor påhængsvognen var standset. Der var desuden sket mindre skade på en kartoffelmark. Årsagen til branden er endnu ukendt, men kan være opstået som følge af en gnist fra traktoreren.

Kl. 12.57 fik politiet endnu en melding om brand i halm. Denne gang ved Hyttenvej i Glesborg, hvor man var i færd med at samle halm op med en bigballepresser monteret på en traktor. Af endnu ukendte årsager opstod der ild i traktoreren/bigballepresseren. Ilden spredte sig til marken, men nåede at blive slukket, inden den bredte sig til en nærliggende skov.

**

 

Brand i knallert

Natten til fredag kl. 03.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i en knallert, der holdt parkeret på Nettos parkeringsplads på Rådmand Boulevard i Randers C. Da patruljen ankom til stedet, var knallerten overtændt og den udbrændte. Branden havde desuden medført sodskader på et træhegn tilhørende Netto.

Der var umiddelbart ikke observeret nogen personer i området forud for branden, der blev opdaget af en tilfældig forbipasserende. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld på Søndervangs Allé i Højbjerg. En 33-årig mandlig knallertfører har forklaret til politiet, at han kom kørende på sin scooter, da han blev påkørt af en mørk personbil, hvori der sad to personer. Den 33-årige mand kom efterfølgende i slagsmål med de to personer, der herefter kørte fra stedet. Den 33-årige mand var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 16.48 skete der et færdselsuheld i krydset Staghøjvej/Herredsvej i Hasle, Aarhus V. En 19-årig mand kom kørende på knallert og svingede til venstre i krydset ind foran en bil, ført af en 32-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet, men den 19-årige knallertfører blev sigtet for ikke at have overholdt sig vigepligt, for manglende forsikring på knallerten og for kørsel uden førerret.

Torsdag kl. 18.50 skete der et færdselsuheld på Ågade i Hadsten. En 52-årig mandlig bilist ville svinge til højre ind på en parkeringsplads, da han overså en 74-årig mand, der kom kørende på en trehjulet knallert. Bilisten kørte ind i knallerten, så den væltede, dog kun med mindre materiel skade til følge.

Torsdag kl. 20.30 blev en 46-årig mandlig knallertfører anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Odder.

Torsdag kl. 21.05 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Domkirkepladsen i Aarhus C.

Natten til fredag kl. 02.14 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Kappelvænget i Aarhus V.

Natten til fredag kl. 02.15 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Glarbjergvej i Randers NV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Hjørringvej i Randers SV begået onsdag den 4/8 mellem kl. 16.00 og kl. 17.00
  • På Ågårdsvej i Grenaa begået tirsdag den 3/8 mellem kl. 11.00 og kl. 20.00
  • På Hejrevej i Hinnerup begået mellem onsdag den 4/8 kl. 19.00 og torsdag den 5/8 kl. 21.45
  • På Akacievej i Randers NØ begået fredag den 6/8 kl. 04.26
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi