Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - onsdag den 17. marts

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 30-årig mand, der sigtes for to indbrud begået i sidste uge i to lejligheder i det centrale Aarhus.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Forsamlingsforbuddet er fortsat kun på fem personer

Tirsdag kl. 17.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en gruppe unge var forsamlet på et græsareal ved Egå Gymnasium, hvor de hørte høj musik fra en soundbox. En civil patrulje kørte til stedet og observerede de unge, der havde taget ophold på græsset.

Da betjentene gav sig til kende, begyndte flere af de unge at gå fra stedet, men de fik besked på at blive hvor de var, så betjentene kunne få dem alle registreret. Syv mænd i alderen 18-27 år fik besked på, de skulle forlade stedet, da de ellers ville kunne risikere en bøde for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Det var de unge mænd noget uforstående over for, da de jo var færre end 10 personer samlet. Forsamlingsforbuddet er dog pt. på fem personer – medmindre man befinder sig på Bornholm, hvor man må være 10 personer samlet på samme sted samtidig.

**

 

Udbrændt gravko gav forstyrrelser i togtrafikken

Natten til onsdag kl. 02.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en gravko, der var ved at fælde træer langs jernbanen ved Viby. De tre personer, der arbejdede på stedet, fik fundet en pulverslukker, men i mellemtiden var flammerne blevet så høje, at pulverslukkeren ikke var nok.

Politi og brandvæsen ankom næsten samtidig til stedet, men da gravkoen stod tæt på letbanens ledninger, skulle strømkablerne jordes, før slukningsarbejdet kunne påbegyndes. Brandvæsnet fik herefter hurtigt branden under kontrol, men gravkoens kabine udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Den udbrændte gravko medførte forstyrrelser i togtrafikken onsdag morgen, idet der ikke kunne køre regionaltog på skinnerne, der bliver anvendt til togforbindelsen fra Aarhus til Fredericia.

**

 

Ældre mand fik klemt sit ben under en bus

Tirsdag kl. 16.58 skete der et alvorligt færdselsuheld ved rutebilstationen på Trangstræde i Randers C, hvor en 85-årig mandlig fodgænger befandt sig bag en bus, da denne begyndte at bakke ud fra en busholdeplads.

Bussens 65-årige mandlige chauffør havde ikke set den 85-årige mand, der blev ramt af bussen og fik klemt sit ben under det ene bagdæk. En anden buschauffør så uheldet og løb med det samme hen til chaufføren og gjorde tegn til, at han skulle køre bussen frem igen.

Der kom hurtigt flere mennesker til stedet for at hjælpe, heriblandt en sygeplejerskestuderende, der fik skaffet et bælte, som hun brugte til at få lagt en tourniquet om den ældre mands ben. Den 85-årige mand var ved bevidsthed og blev hurtigt kørt til videre behandling på skadestuen.

**

 

Brand i fyrrum

Tirsdag kl. 12.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et fyrrum på en landejendom på Hammelvej i Værum, Randers SV. Der var umiddelbart ingen fare for spredning til staldbygninger med smågrise, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. De foreløbige undersøgelser tyder på, at varmeudviklingen i røret fra fyret, af pt. ukendte årsager, var blevet for høj og derved havde antændt noget træ i mellemmuren. Ingen personer kom til skade som følge af branden.

**

 

Fandt heroin og hash i to forskellige lejligheder

Tirsdag kl. 11.17 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Tilst, hvor de havde mistænke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. Da de bankede på døren, blev den åbnet af en 56-årig mand, der dog umiddelbart ikke havde lyst til at invitere betjentene indenfor. Men indenfor kom de, og den 56-årige fik besked på, at betjentene gerne ville se lidt nærmere på lejligheden. Under ransagning fandt betjentene en mindre mængde heroin og lidt hash, som den 56-årige mand blev sigtet for at besidde.

Efter det første besøg tog betjentene forbi en anden adresse i Tilst, hvor de også havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. På adressen fik betjentene kontakt til en 55-årig mand, der virkede narkopåvirket og viste betjentene ind i en lejlighed, der luftede kraftigt af hash. Betjentene kiggede nærmere på lejligheden og fandt under ransagningen både heroin, kokain og hash. Den 55-årige mand blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Færdsel

 

Tirsdag kl. 08.38 skete der et færdselsuheld på afkørselsrampen ved Aarhus Syd-motorvejen ved Hasselager. En 20-årig kvindelig bilist kørte ad afkørselsrampen, da hun ca. halvvejs oppe af blev opmærksom på, at hun var kørt forkert. Kvinden har forklaret til politiet, at hun kortvarigt kiggede på bilens GPS, hvorefter hun kørte ud i rabatten. Hun forsøgte at rette op, men fortsatte tværs over Torshøjvej og videre ud i rabatten på tilkørselsrampen, hvor hun påkørte et træ. Uheldet medførte betydelig materiel skade, og kvinden blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 09.02 skete der et færdselsuheld i krydset Søndre Ringgade/Haderslevgade i Aarhus C. En 25-årig mandlig bilist kom kørende ad Haderselvgade og ville svinge til højre ad Søndre Ringgade, da han kørte ud foran en anden bil, ført af en 78-årig kvinde, der kørte i 2. vognbane. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade, men ingen af parterne kom umiddelbart noget til.

Tirsdag kl. 10.35 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Knudsminde i Odder.

Tirsdag kl. 10.58 skete der et færdselsuheld på Svenskgyden i Maarup på Samsø, hvor en 68-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en bakkende bil, der blev ført af en 36-årig kvinde. Den 68-årige kvinde blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 16.27 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Bremseager i Åbyhøj. En 61-årig mandlig lastbilchauffør kom kørende ad Viby Ringvej, da han, i forbindelse med et vognbaneskift, påkørte en bil, der blev ført af en 64-årig kvinde, der kørte i den anden vognbane. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 61-årige lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Natten til onsdag kl. 02.30 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Alleen i Ulstrup.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Brassøvej i Risskov begået mellem mandag den 15/3 kl. 14.00 og tirsdag den 16/3 kl. 07.00
  • På Venusvej i Randers SØ begået mellem mandag den 15/3 kl. 12.00 og tirsdag den 16/3 kl. 16.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi