Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - tirsdag den 20. juli

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag. 

Anholdt og fik bil beslaglagt efter vanvidskørsel

En 24-årig mand fik mandag aften beslaglagt sin bil på grund af vanvidskørsel, efter han havde forsøgt at køre fra politiet. 

En patrulje ville kl. 23.37 foretage en rutinekontrol af den 24-årige bilist, da han kørte på Koldkilde i Elev ved Lystrup. Men i stedet for at standse, da betjentene satte blinkene til, accelererede han og fortsatte med meget høj hastighed. 

Han drejede ind ad Høvej, og i en byzone, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t, kunne den bagvedkørende patruljebil registrere en fart på over det dobbelte. 

Kort efter krydset Høvej/Elstedvej mistede den 24-årige kontrollen over sin bil og kørte i grøften og videre ud i en mark. Her blev han hurtigt anholdt af den patrulje, der havde kørt efter ham hele vejen. 

Da den 24-åriges kørsel på grund af de høje hastigheder blev vurderet til at være vanvidskørsel, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.  

På sædet i hans bil fandt betjentene en bøtte med hash, og den 24-årige virkede også påvirket af stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover blev han sigtet for ikke at have efterkommet politiets anvisninger og for flere færdselsovertrædelser. 

Han kom umiddelbart ikke til skade, da hans bil forulykkede. 

** 

 

To mænd anholdt – havde knive i bilen

En patrulje fik mandag kl. 17.45 mistanke til to mænd, der kørte ind på en p-plads på Gøteborg Allé i Aarhus N. Da betjentene tog kontakt og bad den 19-årige fører om at vise sit kørekort, måtte han erkende, at han ikke havde et. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. 

Mens betjentene snakkede med føreren, opdagede de en kniv, der stak op fra sidedøren, hvor den 19-årige sad, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. Det samme blev den 22-årige passager, da der også stak en kniv op fra lommen på døren i hans side. Da den 22-årige blev visiteret, fandt patruljen en skruetrækker i hans bæltetaske, og den gav ham en sigtelse for overtrædelse af våbenloven. 

Under ransagningen af bilen fandt betjentene nogle salgsposer med kokain under det ene sæde, og begge mænd blev på den baggrund sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Fik bil beslaglagt efter høj promille

En 35-årig mandlig bilist står til at miste sin bil, efter han mandag kl. 16.35 blev standset af en betjent på Staunsvej i Samsø

Da bilisten virkede påvirket, fik betjenten ham til at blæse i et alkometer. Og da det af to omgange viste en promille på over 2,0, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. 

På grund af den høje promille falder kørslen ind under kategorien vanvidskørsel. Den 35-åriges bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation, og han fik inddraget sin førerret på stedet. 

** 

 

Kvik anmelder førte til anholdelse af lampetyve

En opmærksom borger opdagede mandag kl. 19.40, at en kvinde og en mand var i færd med at hive en lampe ud fra en mur på en bygning på Mejlgade i Aarhus C. Da han spurgte parret, hvad de havde gang i, råbte manden, at han skulle blande sig udenom. Herefter gik kvinden og manden fra stedet med lampen under armen.

I stedet for at blande sig uden om ringede borgeren til politiet og ledte en patrulje i rette retning. Nogle gader længere henne opdagede betjentene kort efter en 42-årig mand og en 39-årig kvinde, som gik rundt med en lampe, der stadig have rawplugs i og puds fra muren på sig. 

Begge blev anholdt og sigtet for tyveri, og lampen blev leveret tilbage. 

**

 

Anholdt og sigtet for at gå med kniv

Østjyllands Politi fik mandag kl. 16.24 en anmeldelse om, at en ung mand gik rundt med en stor kniv på Gudrunsvej i Brabrand. Den unge mand gik rundt sammen med fire andre mænd, og de var på vej ned mod en bålhytte. 

En patrulje kørte derhen, og ved bålhytten så de gruppen med de fem mænd, som sad på stedet. Da de så politiet, begyndte de at gå derfra, men da betjentene beordrede dem til at blive på stedet, stoppede de. 

På et bord ved bålhytten lå en stor kniv og i græsset ved siden af lå en mindre kniv. Begge knive blev beslaglagt, og en 16-årig ung mand, der svarede nøje til signalementet, som anmelderen havde givet, blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. Alle fem personer på stedet blev visiteret, men der blev ikke fundet flere ulovlige genstande. 

Den 16-åriges forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

Brand i bryggers i Højbjerg

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 8.39 ud til en brand i et rækkehus på Nødkær Allé i Højbjerg. Da de kom, havde beboerne i huset selv fået slukket ilden med en pulverslukker, og der var umiddelbart kun sket skade i bryggerset, hvor branden var opstået. 

Ingen personer kom til skade ved branden. Branden var startet omkring en vaskemaskine, men det er uvist, hvad brandårsagen var. 

**

 

Brand i værksted i Balle

En borger ringede 112, da han mandag kl. 11.57 opdagede, at der var brand i et fritliggende værksted ved et hus på Nordre Kærvej i Balle. Politi og brandvæsen var hurtigt på stedet, men værkstedet nåede stort set at udbrænde helt. Branden nåede dog ikke at brede sig til andre bygninger, og ingen personer kom noget til. 

Branden opstod formentligt omkring en kompressor, der stod op af den ene væg til værkstedet. 

**

 

Mindre brand i virksomhed

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 14.30 ud til en mindre brand i en industribygning på Kronjydevej i Randers SØ. Branden opstod i nogle elinstallationer, men blev hurtigt slukket og nåede ikke at brede sig til en større del af bygningen. 

Der skete umiddelbart mindre materiel skade, og ingen personer kom noget til. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.58 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Saralyst Alle i Højbjerg. En 22-årig bilist foretog et venstresving af Saralyst Allé og ramte ind i en 55-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 15.37 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Engdalsvej i Hinnerup. En 54-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte sammen med en bil ført af en 26-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 54-årige blev sigtet for at køre over for rødt. 

Mandag kl. 16.43 blev en 53-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. 

Mandag kl. 22.10 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus C. Da det var tredje gang inden for kort tid, at han blev taget i at køre uden førerret, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Engelstoft i Lystrup begået mellem søndag d. 18/7 kl. 16.00 og mandag d. 19/7 kl. 9.00
På Strandvejen i Aarhus C begået mellem fredag d. 9/7 kl. 16.00 og mandag d. 19/7 kl. 14.00
På Engelstoft i Lystrup begået mellem søndag d. 18/7 kl. 16.00 og mandag d. 19/7 kl. 15.20
På Strandvejen i Ebeltoft begået søndag d. 18/7 kl. 23.30
På Koldkilde i Elev ved Lystrup begået mellem søndag d. 18/7 kl. 16.30 og mandag d. 19/7 kl. 18.45
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi