Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - tirsdag den 29. juni

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

 

**

 

17-årig dreng formentlig brugt som muldyr

Mandag aften fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en kvinde, hvis 17-årige søn tidligere på dagen havde været lidt for god af sig, da han ville hjælpe et par unge mænd i nød. Den 17-årige dreng var kl. 17.50 blev kontaktet af de to mænd på strøget i Aarhus. De fortalte, at de havde brug for nogle penge, men at deres kreditkort var blevet spærret.

De spurgte, om den 17-årige dreng ville hæve pengene til dem, hvorefter de med det samme ville overføre beløbet til hans konto. De tilbød endda at overføre lidt ekstra penge som tak for hjælpen, hvilket den 17-årige dog ikke ville tage imod. Men han indvilligede i at hjælpe, da den ene af dem viste ham, at han havde nok penge på sin konto til at kunne overføre det aftalte beløb. Efterfølgende var pengene, som aftalt, blevet overført til den 17-åriges konto.

Ovenstående kan virke ganske uskyldigt, og de to mænd overførte jo også pengene som aftalt. Men det er en fremgangsmåde, politiet tidligere har set, og som kan være en metode til at hvidvaske penge, der kan stamme fra kriminelle aktiviteter. Den 17-årige er formentlig blevet brugt som et såkaldt muldyr, og kan, helt uforvarende, have hjulpet med at sløre et spor til nogle kriminelle.

Det gode råd fra politiet er, at man altid siger nej, hvis fremmede personer spørger, om man vil hæve kontanter til dem, mod at de så sætter pengene (ofte plus lidt ekstra) ind på ens konto. Man risikerer at medvirke til hvidvask af penge, og så havner man pludselig i en situation, hvor man også selv kan risikere at blive sigtet for at have gjort noget strafbart.

**

 

Uønsket student i studentervogn

Mandag kl. 14.38 blev Østjyllands Politi kaldt ud til en studentervogn, der holdt på Hadstenvej i Laurbjerg, og hvor en student var gået amok, og derfor ikke længere var velkommen på vognen. Da patruljen ankom til stedet, udpegede føreren af studentervognen den pågældende person.

Betjentene tog kontakt til den 22-årige mand, der fik besked på at samle sine ting fra vognen, så de øvrige studenter kunne køre videre. Den 22-årige mand, der både var noget beruset og frembrusende i sin adfærd, oplyste, at han allerede havde ringet til sin mor for at blive hentet, og betjentene satte sig derfor ind i patruljebilen igen.

Da betjentene skulle til at køre fra stedet, rakte den 22-årige mand en langstrakt langefinger efter dem og gik hen til patruljebilens vindue og kaldte betjentene for skældsord. Da betjentene vurderede, at der var risiko for, at den 22-årige skabte yderligere problemer, mens han ventede på sin mor, besluttede de at anholde ham og sigte ham for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Han blev desuden sigtet for narkobesiddelse, da han under visitation blev fundet i besiddelse af en joint.

**

 

Faldt ud af studentervogn

Mandag kl. 13.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en student var faldet ud af en studentervogn, da denne holdt stille for rødt i krydset Viborgvej/Fladbrovej i Randers NV. Flere af studenterne havde tilsyneladende hængt med kroppen ud over rælingen, hvorefter en af dem, en 18-årig mand var faldet ud og ned på asfalten. Han var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Østjyllands Politi er nu i gang med at undersøge episoden nærmere for at afklare, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod nogen i forbindelse med uheldet.

**

 

Lidt for meget gang i sommerfesterne

Østjyllands Politi har det seneste døgn modtaget 31 anmeldelser om musik til ulempe, hvor borgere har følt sig generet af andres fester og høj musik. 20 af anmeldelserne er kommet på baggrund af fest og musik i privat beboelse, og rigtig mange af dem har været studenterfester, hvor der har været skruet lidt for højt op for musikken.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man tænker sig om, viser hensyn til sine naboer og skruer ned for musikken.

**

 

Knallert forsøgte at stikke af fra politiet

Mandag kl. 16.36 blev en patrulje opmærksom på en knallert, der kom kørende gennem Trustrup og med lidt for høj hastighed fortsatte mod syd ad Abildgårdsvej. Patruljen kørte efter knallerten med henblik på at få den standset, men føreren havde tilsyneladende ingen intention om at standse og fortsatte mod Balle.

Ved en gårdsplads på Enegårdsvej mistede føreren herredømmet på grund af en kombination af for høj fart og grus, og knallerten endte på jorden. Føreren skyndte sig dog op igen og lagde an til at fortsætte kørslen. Det nåede han dog ikke, ført betjentene fik fat i ham. Den 17-årige dreng blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

**

 

Sigtet for at råbe til indsat i arresten

Mandag kl. 20.39 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra arresten i Aarhus, der kunne se, at der foran arresten holdt en bil med fire personer i og at vedkommende, der sad på passagersædet, råbte ind til de indsatte.

En patrulje på vej til stedet spottede den omtalte bil i krydset Emanuel Sejrs Gade/Åboulevarden og betjentene fik standset bilen, hvori der sad tre personer. På passagersædet sad en 19-årig mand, der blev sigtet for ulovlig forbindelse til fanger ved at have råbt til en indsat i arresten.

**

 

Aggressiv opførsel førte til anholdelse

Mandag kl. 21.22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet i slagsmål ved Street Food på havnen i Randers. Mens patruljerne var på vej til stedet, kom der en ny melding om, at de to personer var løbet fra stedet i retning mod Østervold. En patrulje spottede den ene af dem på Slotspladsen, hvor han forsøgte at gemme sig bag en busk.

Den 20-årige mand blev tilbageholdt af en patrulje, mens en hundepatrulje gik på jagt efter den anden person. Han kom dog kort efter selv gående hen mod betjentene og var tydeligt ophidset og aggressiv i sin adfærd.

Den anden mand, der også var 20 år gammel, blev gentagne gange bedt om at forholde sig roligt, og fik til sidst besked på at forlade stedet, da han ellers ville blive anholdt. Da han fortsatte med at ignorere betjentenes anmodninger og begyndte at tale grimt til dem, blev han anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Brand i skrotlager

Natten til tirsdag kl. 02.13 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et skrotlager på Livøvej i Randers SV. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene se en stor, sort røgsky og flammer fra affaldspladsen. Kort efter ankom brandvæsnet og påbegyndte slukningsarbejdet.

Der var ingen personer på stedet, og det blev umiddelbart ikke vurderet, at der var behov for evakuering eller varsling af beboere i området. De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden er opstået i nogle gamle køleskabe/frysere, der formentlig er selvantændt.

Slukningsarbejdet forventes at være afsluttet i løbet af tirsdag formiddag.

**

 

Fandt hash og skunk i bil

Mandag kl. 19.50 standsede en patrulje på Marslis Boulevard i Aarhus C en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Da betjentene gik hen til bilen, kunne de hurtigt konstatere, at den lugtede kraftigt af hash, og de to mænd i bilen blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer med henblik på visitation og ransagning af bilen.

Den 18-årige mand, der havde kørt bilen, blev ikke fundet i besidde af narkotika, og sigtelsen mod ham blev derfor frafaldet igen. Under ransagningen af bilen blev der under det forreste passagersæde fundet noget hash og flere salgsposer med skunk, og den 18-årige mand, der havde siddet som passager i bilen, blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.48 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i Tilst. En 58-årig mandlig motorcykelkører kom kørende på motorvejen i nordgående retning, da han ved Tilst-afkørslen mistede herredømmet over motorcyklen og væltede. Motorcyklisten blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for flere mulige brud på kroppen, men han var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 10.54 skete der et færdselsuheld i krydset Nordlandsvej/Sveavej i Risskov. En 77-årig mandlig knallertfører kom kørende ad Nordlandsvej og skulle krydse Sveavej, da en bil, ført af en 49-årig kvinde, ligeledes kom kørende ad Nordlandsvej og skulle svinge til venstre ad Sveavej. Bilisten havde tilsyneladende ikke set knallerten og kørte ind foran den, så knallertføreren ikke kunne undgå at påkøre bilen, og han faldt efterfølgende af sin knallert. Han blev kørt til skadestuen for at blive tjekket, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 49-årige kvindelige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 13.18 blev en 55-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Bundby Hovedgade på Samsø.

Mandag kl. 14.03 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Malling. En 71-årig kvinde har forklaret til politiet, at hun kom kørende ad Oddervej, da en forankørende lastbil, ført af en ukendt person, blinkede mod højre og påbegyndte sving ind på Synnedrupvej. Pludselig fortrød lastbilchaufføren tilsyneladende og svingede tilbage på Oddervej, hvorefter den 71-årige kvinde påkørte lastbilen bagfra, så hendes bil blev skadet. Lastbilchaufføren bemærkede tilsyneladende ikke påkørslen og kørte videre, uden at det lykkedes den 71-årige kvinde at få kontakt. Kvinden blev efterfølgende kørt til tjek på hospitalet, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 17.19 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej i Skødstrup. En 52-årig mandlig bilist kom kørende på afkørselsrampen til Hornslet, da han kom ud i rabatten og mistede herredømmet over bilen, hvorefter han kørte ind i en kantpæl, et hegn og et træ. Han blev kørt til kontrol på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 18.21 skete der et færdselsuheld i krydset Nørrebrogade/Trekronervej i Randers NØ. En 35-årig kvindelig bilist kom kørende ad Nørrebrogade mod nord, da hun tilsyneladende blev blendet af solen og ikke så en bil, der holdt parkeret midt i venstre vognbane ud for Trekronervej. Den 35-årige kvinde påkørte den parkerede bil, der holdt uden trukket håndbremse, hvorfor den trillede videre ned ad Nørrebrogade og ramte ind i en tredje bil, der holdt parkeret i venstre side af Nørregade. Der skete kun mindre materiel skade som følge af uheldet.

Mandag k. 20.55 blev en 16-årig dreng sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på en knallert på Ndr. Strandvej i Ebeltoft.

Mandag kl. 20.55 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle, hvor en bil kørte ind i en parkeret bil uden efterfølgende at stoppe. Det viste sig, at føreren af bilen, en 25-årig mand, ikke havde noget kørekort, og at han i øvrigt var påvirket af narkotika. Han blev derfor både sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for at flygte fra et færdselsuheld. Ingen personer kom noget til som følge af færdselsuheldet.

Mandag kl. 22.58 blev en 55-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vestre Ringgade i Aarhus C. I bilen blev der desuden fundet en peberspray, som tilhørte en 52-årig mand, der derfor blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Mandag kl. 23.40 blev en 24-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V. En 20-årig kvinde, der sad som passager i bilen, blev desuden sigtet for narkobesiddelse, da hun blev fundet i besiddelse af lidt hash og en joint.

Tirsdag morgen kl. 06.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var kørt i grøften på Kanalvej i Ginnerup, Grenaa. Det viste sig, at den 26-årige mand, der havde ført bilen, var påvirket af narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han også blev fundet i besiddelse af en pose med kokain.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Elmehøjvej i Højbjerg begået mandag den 28/6 kl. 12.15
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi