Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - torsdag den 12. august

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 27-årig mand, der sigtes for indbrud i en lejlighed på Nørregade i Odder natten til onsdag/tidligt onsdag morgen, hvorfra der blev stjålet en række genstande – heriblandt en nøgle til en bil, der holdt parkeret på stedet, og som tyven efterfølgende var stukket af i.

Senere onsdag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at den stjålne bil var set i Malling, og der blev straks sendt en patrulje til stedet. Den 27-årige mand sad bag rattet, men i bilen var der også to andre mænd, der dog tilsyneladende hverken havde noget med indbruddet eller den brugsstjålne bil at gøre.

Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud, for brugstyveri af bil, for narkokørsel, da han virkede påvirket af narkotika, og for kørsel uden førerret. Ved en efterfølgende ransagning på den 27-åriges bopæl fandt politiet alle de koster, der var blevet stjålet fra lejligheden på Nørregade i Odder, og de blev leveret tilbage til rette ejer.

**

 

Brand i lejlighed

Onsdag kl. 15.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en lejlighed på 2. sal på Astridsvej i Brabrand. En beboer i en anden lejlighed havde bemærket, at der lugtede af røg, hvorefter han gik ud på altanen og kunne konstatere, at det kom fra en lejlighed der lå skråt under hans egen.

Beboeren bankede på dørene til de omkringliggende lejligheder, men traf ingen hjemme, hvorefter han selv løb ud af bygningen og ringede efter brandvæsnet. Da politiet ankom til stedet, blev alle lejlighederne fra 3. til 8. sal evakueret, mens slukningsarbejdet stod på.

Kl. ca. 15.20 var branden slukket, men den havde medført omfattende brand- og sodskader i hele lejligheden. Der var ingen personer, der var kommet til skade som følge af branden. Lejlighedens beboer var ikke til stedet, men blev kontaktet og vejledt i forhold til genhusning. Årsagen til branden er endnu ikke fastlagt.

Natten til torsdag kl. 01.10 fik Østjyllands Politi en ny anmeldelse om, at der ulmede ved den lejlighed, hvor der tidligere havde været brand. Det viste sig dog, at der blot var tale om lidt røg, og det blev hurtigt slukket.

**

 

I kritisk tilstand efter arbejdsulykke

Onsdag kl. 09.10 skete der en alvorlig arbejdsulykke hos en virksomhed i Randers SV. De foreløbige undersøgelser tyder på, at en 44-årig mand havde stået på en lift og arbejdet i ca. fem meters højde. Samtidig var en lastbil i færd med at aflæsse nogle græsfrø, og i den forbindelse bakkede føreren af lastbilen en smule, hvorved han ramte liften, så den væltede, og den 44-årige mand faldt til jorden.

Den 44-årige mand pådrog sig i den forbindelse alvorlige skader og blev kørt til behandling på sygehuset, hvorfra hans tilstand bestegnes som stabil, men kritisk. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet og har foretaget en række undersøgelser, der skal afdække de nærmere omstændigheder ved ulykken.

**

 

Pige påkørt af græsslåmaskine

Onsdag kl. 12.45 skete der en ulykke ved Skovvangsskolen i Aarhus N, hvor en 8-årig pige blev påkørt af en græsslåmaskine. Den 44-årig mandlige kommunale medarbejder, der havde kørt græsslåmaskinen, forklarede til politiet, at han havde været i færd med at slå græs, da pigen snublede foran græsslåmaskinen. Føreren af græsslåmaskinen bremsede, men kunne ikke undgå at påkøre pigen, der fik skader på det ene ben og blev kørt til behandling på skadestuen. Efterfølgende blev arbejdstilsynet orienteret om sagen.

**

 

Tøjtyve på strøget i Aarhus

Onsdag kl. 15.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en kvinde, der havde set to mænd stjæle varer fra nogle udendørs butiksudstillinger på strøget i Aarhus. Kvinden fulgte efter de to mænd et stykke tid, men gik så ind i en butik for at få hjælp fra nogle strøgvagter.

Vagterne fik fat i de to mænd, der blev tilbageholdt, mens der blev ringet efter politiet. De to mænd blev fundet i besiddelse af nogle tasker med nyt tøj, som viste sig at stamme fra to forskellige butikker. Varerne var intakte og blev med det samme leveret tilbage til butikkerne.

De to mænd på 42 og 43 år, der begge var fra Litauen, blev anholdt og sigtet for butikstyveri. På politigården blev det begge præsenteret for en straksbøde på 2000 kroner, som de betalte med det samme.

**

 

Slagsbror anholdt og sigtet

Onsdag kl. 17.50 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en vagt, der oplyste, at der var dårlig stemning i Mølleparken, hvor flere personer var ved at komme op at slås. Da betjentene ankom til stedet, fik de kontakt til vagten, der hjalp med at udpege den person, der havde været mest aggressiv og som havde forsøgt at indlede sig i slagsmål. Han havde desuden også truet vagterne med bank. Den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Sigtet for at sprøjte byggeskum på bil

Natten til torsdag kl. 03.51 kontaktede en borger på Infanterivej i Randers NØ politiet, idet han blev vækket af meget larm fra gaden. Da betjentene ankom til stedet traf de en 31-årig mand, der havde sprøjtet noget byggeskum på en bil, der holdt parkeret på stedet. Den 31-årige mand blev anholdt og sigtet for hærværk.

**

 

Brand i keramikværksted

Onsdag kl. 18.42 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var kraftig røgudvikling fra to bygninger på Fabriksvej i Viby. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med slukningsarbejdet, og de havde konstateret, at der hverken var personer på stedet eller fare for spredning til nabobygninger.

Den ene del af bygningen bliver brugt som keramikværksted, og de foreløbige undersøgelser tyder på, at det var her, branden var opstået. Det var dog ikke muligt at foretage en nærmere undersøgelse af stedet onsdag aften, hvorfor der endnu ikke er fastlagt noget brandårsag.

**

 

Brand i gryde

Onsdag kl. 21.38 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra redningskorpset på Samsø, der var blev kaldt ud til en brand på Østervangen i Onsbjerg. Det viste sig, at en 73-årig mand havde stillet en gryde med planteolie på sit komfur og havde tændt komfuret, hvorefter han var blevet forstyrret af et telefonopkald.

Da han havde afsluttet telefonsamtalen og gik tilbage til køkkenet, opdagede han, at der var ild i olien, hvorefter han ringede efter brandvæsnet. Branden havde medført skader i køkkenet og sodskader i resten af huset, men ingen personer kom noget til.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 05.53 skete der et færdselsuheld på Fyensgade i Randers C. En 27-årig mandlig bilist kom kørende og Fyensgade og kørte frem for ubetinget vigepligt, hvorefter han påkørte en 39-årig kvindelig cyklist. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 07.17 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Randers NØ. En 54-årig mand kom kørende på en kabinescooter på cykelstien, da han ville undvige en cyklist. I forbindelse med undvigelsesmanøvren kom den 54-årige mand dog for langt ud i rabatten, hvilket resulterede i, at scooteren væltede. Manden slap dog umiddelbart uskadt fra uheldet.

Onsdag kl. 09.12 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for brug af håndholdt mobil under kørslen, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SØ.

Onsdag kl. 22.05 skete der et færdselsuheld på Udbyhøjvej i Randers NØ. En 43-årig mandlig bilist kom kørende ad Udbyhøjvej, da en 74-årig mand pludselig gik ud på kørebanen foran bilen. Den ældre mand blev påkørt og blev efterfølgende kørt til skadestuen med alvorlige, men ikke livstruende, skader.

Onsdag kl. 22.29 skete der et færdselsuheld på Ydesvej i Grenaa. En 20-årig mandlig bilist kom kørende ad Ydesvej, da han tilsyneladende ikke bemærkede, at vejens forløb ændrede sig, hvorfor han fortsatte ligeud og påkørte et træ. Uheldet medførte umiddelbart kun materiel skade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Fjordgade i Randers NØ begået mellem fredag den 6/8 kl. 13.00 og onsdag den 11/8 kl. 11.00
  • På Bissensgade i Aarhus C begået onsdag den 11/8 kl. 16.09. På baggrund af gode vidneforklaringer fandt politiet efterfølgende frem til en 54-årig mand, der blev sigtet for indbruddet.
  • På Viborgvej i Aarhus C begået onsdag den 11/8 kl. 22.21
  • På I. Christensens Gade i Brabrand begået mellem onsdag den 11/8 kl. 11.00 og torsdag den 12/8 kl. 02.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi