Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Samsø - torsdag den 8. juli

Profilbillede
dato

Samsø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 17-årig dreng, der sigtes for besiddelse af skydevåben ved onsdag kl. 16.52 i en lejlighed i Aarhus V at være fundet i besiddelse af en pistol. Han blev i den forbindelse også sigtet for at være i besiddelse af en ulovlig cs-gas spray og en mindre mængde hash.

Den 17-årige dreng blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Kendelsen blev ikke kæret til landsretten. Da grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, kan der ikke oplyses yderligere om sagen.

 

**

 

Semifinale satte gang i bylivet

Onsdagens fodboldfester forløb i store træk roligt i Østjylland, hvor der var rigtig mange mennesker i bylivet. Der var dog nogle, der ikke helt kunne holde sig inden for reglerne, og det førte til, at i alt 14 personer blev sigtet – syv i Randers og syv i Aarhus.

Derudover har Østjyllands Politi i løbet af aftenen og natten modtaget 26 anmeldelser om musik til ulempe fra hele politikredsen. En af anmeldelserne kom fra en adresse i Tranebjerg på Samsø, hvor patruljen kørte ud første gang kl. 00.45 for at få skruet ned for musikken. Da det ikke viste sig at have virket, idet der kom en ny anmeldelse kl. 01.26, kørte patruljen atter ud på adressen og beslaglagde musikanlægget.

 

Sager fra Randers

I Randers blev i alt fem personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De første to sigtelser gik til to mænd på 26 og 30 år, der ved 22-tiden foran en bar i Storegade var endt i slagsmål. De to mænd oplyste, at de var venner, men på trods af det havde de givet hinanden et par lussinger og nogle knytnæveslag, og de blev derfor sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Kl. 00.15 gik et par betjente fodpatrulje i Storegade, da de blev mødt af en noget beruset 30-årig mand, der var meget aggressiv og gerne ville indgå i en diskussion med betjentene. Han blev gentagne gange bedt om at forlade stedet, med dette nægtede han at efterkomme, og betjentene gjorde ham opmærksom på, at han ville blive anholdt. Det havde manden dog intet ønske om, og han gjorde så kraftig modstand, at han endte med at blive sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og fik lov at overnatte på politigården.

Ovenstående anholdelse vakte interesse hos en 26-årig mand, der gerne ville blande sig og give sin mening til kende om politiets arbejde. Han blev af en anden patrulje flere gange bedt om at trække væk fra stedet, men da han nægtede dette, fik han hjælp af betjentene, der førte ham længere ned af Storegade og gav ham besked om, at han ville blive anholdt, hvis han kom tilbage. Da patruljebilen med den anholdte fra det andet forhold kort efter kørte forbi den 26-årige mand, stillede han sig i vejen og slog på bilruden. Den anden patrulje bad ham igen trække væk, hvilket han ikke efterkom, og da han i stedet begyndte at hæve stemmen over for betjentene, endte han med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kl. 00.40 stødte et par betjente på en anden beruset og konfliktsøgende mand i Storegade. Betjentene bad gentagne gange den 25-årige mand om at forlade stedet, men det ønskede han ikke, og det endte derfor med, at han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kl. 01.09 kom en patrulje kørende i krydset Markedsgade/Møllegade, da de blev mødt af en strittende langemand fra en mand, der kom gående i krydset. Det fik patruljen til at standse op og tage en snak med manden, der blev oplyst op, at han blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Manden ønskede dog ikke at oplyse navn eller fødselsdato til betjentene, så han blev også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Han blev kørt til politigården i Randers, hvor den 22-årige mands identitet blev fastslået.

 

Sager fra Aarhus

I Aarhus gik de første to sigtelser til en 24-årig mand, der havde udsat to dørmænd for vold. Situationen var opstået, efter den ene dørmand havde bedt den 24-årige mand om at forlade en beværtning på Åboulevarden, idet han havde opført sig voldsomt og forstyrrende over for andre gæster. I forbindelse med bortvisningen spyttede den 24-årige mand dørmanden i ansigtet, hvorefter han skubbede en anden dørmand hårdt i brystet. De to dørmænd fik herefter lagt manden i håndjern og kontaktede politiet. Da betjentene ankom til stedet, overtog de anholdelsen af den 24-årige mand, der blev sigtet for to tilfælde af vold mod dørmændene.

Kl. 23.10 standsede en patrulje en bil på Frederiksgade, idet føreren kørte og dyttede gentagne gange uden nogen grund. Han endte med at blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven for forstyrrende og generende kørsel.

Kl. 23.15 blev en patrulje, der fulgte storskærmsarrangementet på Tangkrogen, opmærksom på, at der blev tændt et rødt nødblus foran storskærmen. Betjentene gik op mod det forreste område og kunne her konstatere, at vagterne allerede havde fået fat i ham, der havde løbet rundt med nødblusset foran skærmen. Den 33-årige mand blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og bortvist fra stedet.

Kl. 00.01 gik en patrulje i krydset ved Frederiksgade/Vestergade, hvor de kunne se en ung dreng stå midt i en større menneskemængde med et tændt nødblus i hånden. Nødblusset gik på omgang mellem en mindre gruppe af unge, der blev bedt om at lægge det ned på jorden. Ham der havde holdt nødblusset, da patruljen tog kontakt til gruppen, satte pludselig i løb, og betjentene løb efter. Efter ca. 100 meter løb han dog ind i en cykel og væltede, hvorefter den 15-årige dreng blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Herefter blev der ringet efter hans far, der kom og hentede ham.

Derudover blev tre personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i Aarhus. Den første sag var kl. 00.09, hvor en 22-årig mand henvendte sig til en patruljevogn ved at banke på ruden. Herefter stak han en strakt langemand op af ruden, hvilket resulterede i en anholdelse og sigtelse for at forstyrre den offentlige orden. Den anden sag var kl. 01.13, hvor en 25-årig mand foran McDonald’s på Telefontorvet havde indledt sig i en større diskussion, der var endt i slagsmål, idet han mente, at en anden mand havde snydt foran i køen. Dette kostede ham en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden. Det blev også resultatet, da en 21-årig mand kl. 02.55 på Guldsmedgade sendte en udstrakt langemand i retning af en politipatrulje. Han blev sigtet og kortvarigt anholdt, men da hans kammerat lovede, at han nok skulle sørge for at tage ham med hjem, fik han lov at overnatte i sin egen seng.

Kl. 00.31 var festen i Aarhus ved at dø ud, men ikke alle steder. For på en bar i Aarhus havde man åbenbart glemt, at der stadig er restriktioner for, hvor længe man må holde åbent. Ifølge de nuværende coronaregler skal beværtninger lukke til midnat, men da en patrulje kørte forbi, kunne de konstatere, at der fortsat befandt sig 15-20 gæster ude foran baren, hvor der også var stillet et fadølsanlæg op. Betjentene tog kontakt til den 56-årige ejer, der blev sigtet for overtrædelse af coronareglerne og fik besked på straks at lukke ned.

**

 

Kvinde snydt af ”mand fra banken”

Onsdag kl. 11.30 blev en 62-årig kvinde kontaktet telefonisk af en mand, der sagde, at han havde mistanke om, at hendes dankort var blevet misbrugt, og at han ville sende en mand hjem til hende med det samme for at hente dankortet, så hun kunne få et nyt.

Manden i telefonen ville have kvinden til at oplyse sin kode, hvilket hun i første omgang afviste. Men da manden sagde, at det hele skulle gå meget hurtigt, da hun ellers ville miste sine penge, oplyste hun alligevel sin kode. Kort efter ringede det på døren, hvor der stod en mand, der bad hende give ham sit dankort som aftalt i telefonen, hvilket hun gjorde.

Kvinden var dog meget betænkelig ved hele situationen og ringede først til politiet, der vejledte hende om at ringe til banken og få spærret kortet, hvilket hun gjorde. Der var ikke umiddelbart blevet hævet nogen penge i mellemtiden.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Naboer i tumult med aggressiv mand

Onsdag kl. 18.03 bemærkede en nabo noget larm fra Rådmands Boulevard i Randers C, hvor der pt. er noget vejarbejde. Da han kiggede ud på vejen, kunne han se en mand, der var i færd med at vælte afspærringshegnet langs cykelstien. Efterfølgende gik manden hen til en gravemaskine og begyndte at brække et dæksel op.

Naboen til vejarbejdet råbte til manden, at han skulle stoppe og forlade stedet. Det fik manden til at komme over til naboens indkørsel, hvor han begyndte at råbe skældsord efter ham. Naboen bad ham igen om at gå, og der opstod noget tumult, der resulterede i, at manden rev naboen i ansigtet med en mindre rift til følge.

En anden nabo så, at der var opstået tumult og kom sin nabo til undsætning. De fik sammen manden til at forlade stedet, hvorefter de ringede til politiet. Da betjentene ankom, pegede de to naboer dem i retning af en gård ved Skolevej, hvor manden var gået ind.

Betjentene fik kontakt til den 21-årige mand, der blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ved ankomst til politigården blev han desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da han blev fundet i besiddelse af to enhåndsbetjente foldeknive.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 06.55 skete der et færdselsuheld i krydset Vestervold/Vestergade i Randers C. En 46-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vestergade, da hun af ukendte årsager påkørte et lyssignal. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 15.30 skete der et færdselsuheld på Djurslandmotorvejen ved Aarhus N. En 56-årig mandlig bilist kom kørende ad motorvejen mod vest, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 18-årig mand. Der skete kun materiel skade som følge af uheldet. Den 18-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Onsdag kl. 22.08 skete der et færdselsuheld i krydset Hammelvej/Clausholmvej i Randers SV. En ukendt bilist kørte angiveligt over for rødt lys, hvorefter vedkommende ramte en anden bil, ført af en 34-årig kvinde, og derefter et lyssignal. Bilisten flygtede herefter fra stedet videre ad Clausholmvej mod Randers. Der skete kun mindre materiel skade som følge af uheldet.

Natten til torsdag kl. 01.00 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers NV.

Natten til torsdag kl. 01.30 blev en 33-årig mand anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, for at køre imod færdselsretningen og for kørsel frem for rødt lys, da han blev standset af en patrulje på Frederiks Allé i Aarhus.

Natten til torsdag kl. 01.46 skete der et færdselsuheld på Høgemosevej i Ølsted, Trige. En bilist kom kørende ad Høgemose vej, da han i en let kurve påkørte et par sten, der lå i vejkanten, hvorefter han fortsatte sin kørsel i vejkanten, hvilket resulterede i, at bilen endte på hovedet. Da politi og redning ankom til stedet, var der ikke nogen personer i bilen. En hundepatrulje blev sat til at gå spor og fandt frem til en adresse ikke så langt derfra, hvor de fandt den 29-årige mandlige fører af bilen med lidt blod og jord på tøjet. Han var umiddelbart uskadt, men blev vejledt om at tage forbi skadestuen for at blive tjekket.

Natten til torsdag kl. 04.02 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Allé i Aarhus C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Mosevangen i Lystrup begået mellem tirsdag den 6/7 kl. 16.00 og onsdag den 7/7 kl. 13.30
  • På Katterhøjvej i Højbjerg begået mellem søndag den 4/7 kl. 08.00 og onsdag den 7/7 kl. 20.55
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi