Undgå at blive snydt af falsk "bankmand" i Samsø

Profilbillede
dato

Østjyllands Politi har i den seneste tid kunne berette om en lang række sager, hvor en eller flere gerningsmænd udgiver sig for at være bankmand - men det er han ikke. Målet med svindlen er at franarre ældre personer deres dankort.  

Seneste anmeldelse skete onsdag, da en 62-årig kvinde blev kontaktet telefonisk af en mand, der sagde, at han havde mistanke om, at hendes dankort var blevet misbrugt, og at han ville sende en mand hjem til hende med det samme for at hente dankortet, så hun kunne få et nyt. 

Manden i telefonen ville have kvinden til at oplyse sin kode, hvilket hun i første omgang afviste. Men da manden sagde, at det hele skulle gå meget hurtigt, da hun ellers ville miste sine penge, oplyste hun alligevel sin kode. Kort efter ringede det på døren, hvor der stod en mand, der bad hende give ham sit dankort som aftalt i telefonen, hvilket hun gjorde. 

Kvinden var dog meget betænkelig ved hele situationen og ringede først til politiet, der vejledte hende om at ringe til banken og få spærret kortet, hvilket hun gjorde. Der var ikke umiddelbart blevet hævet nogen penge i mellemtiden.

Gode råd fra politiet
Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. 

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Kilde: Østjyllands Politi